Diş Eti Rahatsızlığını Engelleyen Uzman Eller

Diş taşlarının sebep olduğu diş kaybı çok ileri safhaya ulaşmış olduğunda kullanılan aletler bu alanlara ulaşmayı engellemektedir. Bu durumda diş etleri anestezi altında açılarak köklerdeki enfekte dokular temizlenerek diş kaybı oluşumu engellenir. Gerekli görülen yerlere kemik oluşumunu artırmak için otogen ya da sentetik greft gebze diş hastanesi diş hekimleri tarafından eklenir. Tedavi sonrası ağız bakımı oldukça önemli olmakla birlikte düzenli olarak gebze diş hastanesi tarafından muayene yapılması gerekmektedir.

 Flap operasyonu

 Flap operasyonu, diş etlerinde meydana gelen cep olarak adlandırılan yüzeyleri düzeltmeye ve diş etlerini eski, sağlıklı durumuna döndürmeye yönelik bir diş eti operasyonu olmaktadır. Diş eti cepleri, diş eti alanının altında yer alan ve diş eti dokusunun dişten ayrılmaya başladığı noktaları ifade eden bir kelime olmaktadır.

 Flap Operasyonu Neden Yapılır?

 Bu durum, zararlı bakterilerin üremesinin başlamasına ve temizlenmesi mümkün olmayan bir alanın oluşmasına neden olmaktadır. Bakteriler, dokularda enfeksiyon oluşmasına yol açar ve diş etlerinde hassasiyete, kanamaya ve çok fazla ağrıya neden olmaktadır. Herhangi bir şekilde tedavi edilmez ise bu sorun ciddi diş eti hastalıklarına, dişi destekleyen kemik dokusuna zarar vermeye ve tüm vücudu etkileyecek belli başlı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bu neden erken tedavinin mümkün olması için düzeni kontrol yapılması oldukça fazla önemli olmaktadır. gebze diş hastanesi tarafından flap operasyonu yapılmaktadır.

 Flap Operasyonu Nasıl Yapılır?

 Flap operasyonu genel olarak anestezi altında yapılır. Anestezi etkisini gösterdikten sonra diş etini dişten ayırmak için ufak bir kesi diş hekimi tarafından açılır. Dışta kalan diş eti dokusu, diş köküne ya da bağ dokularına ve kemik dokusuna erişim sağlanabilmesi açısından geriye doğru yaslandırılır.

 İlk işlem tamamlandıktan sonra sıra, iltihaplı diş eti dokusunun temizlenmesine geçilir. Hastalıklı diş eti dokusu alındıktan ve diş kökü temizlendikten sonra diş hekiminin gerekli gördüğü hallerde bölgeye antibiyotik tedavisi de uygulanabilmektedir. Gerekli olan tüm tedaviler yapılır ve daha sonra açılan kesi kapanır ve flap operasyonu tamamlanmış hale gelir. Oldukça zor bir operasyon gibi görülse de hasta tüm operasyon boyunca hiçbir ağrı hissetmez.

Bir yanıt yazın