Android 11 ile Birlikte 4GB Video Kaydı Sınırı Kalkabilir

Android, şu anda en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. Ancak bu platformda yıllardır varlığını sürdüren bazı sınırlamalar var. Bunlardan biri 4GB’tan daha büyük boyutlu videolar kaydedilemiyor. Evet, doğru duydunuz, Android akıllı telefonunuz yalnızca 4GB’a kadar video kaydedebilir. Ama neyse ki, bu sınırlama sadece Android 11 olarak adlandırılacak bir sonraki Android sürümünde aşılacaktır.

Bugünün Android akıllı telefonları birçok şey yapabilir, ancak yine de yalnızca 4 GB video kaydı yapabilir. Kaydınız 4GB boyut sınırına ulaştığında, izniniz olmadan saklanır, ancak kaydettiğiniz süreye bağlı olarak kayıt 4GB’lık dosyalara bölünerek devam eder. Bu, galerinizin tek parça video yerine birkaç videoyla doldurulacağı anlamına gelir. Kayıt sırasında olmasını istediğiniz gibi bağımsız video dosyalarını tek bir videoya dönüştürebilseniz de, bu çok da kullanışlı değildir.

Bu sınırlama ilk olarak Google tarafından 2014 yılında akıllı telefonlarda 4K video kaydının ortaya çıkmaya başladığı sırada ortaya çıktı. Bu nedenle, akıllı telefonların daha az dahili depolama alanına sahip olduğu ve neredeyse hepsi sadece 1080p’ye kadar video kaydedebildiği zaman mantıklıydı. Ama şimdi, bütçe dostu akıllı telefonlar bile 4K videolar kaydedebildiğinden dolayı bu sınırlama pek de mantıklı ve akla yatkın değildir.

Şimdi Samsung ve Xiaomi’den yeni telefonların 8K video kaydına sahip olması beklendiği için Google, geliştiricilerin yıllarca süren isteklerinden sonra 4GB sınırlamasını kaldırıyor. Bu değişiklik, XDA Developers tarafından tespit edildi. Testler sırasında, geliştiriciler 32GB’lık bir video kaydı depolamayı başardılar ve hatta bir telefonun tüm dahili depolama alanını tek bir kayıtla doldurdular.

Eğer bu doğru ve gerçekleşecek ise bu özellik büyük olasılıkla Mart ayında Android Q gibi piyasaya sürülebilecek Android 11 beta sürümünde ortaya çıkacak.

Kaynak: 
https://www.gizmochina.com/2019/12/27/android-11-might-get-support-for-video-recording-larger-than-4gb-in-size/

Bir yanıt yazın