Apple, Tanıtılmamış iPad Pro Modellerini Yanlışlıkla Sızdırdı

Apple, henüz tanıtmadığı yeni iPad Pro modellerini yanlışla internet sitesi üzerinden yayınladı. Bunu fark eden yetkililer aceleyle siteden bu bilgileri kaldırdı. Sızdırılan bu listede dört adet tanıtılmamış iPadOS tabletler bulunuyordu. Apple’ın 2020 yılının ilk yarısında yeni iPad Pro modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu modellerin arka tarafında iPhone 11 Pro tarzında üçlü kamera modülünün yer alacağı düşünülüyor.

Bazı analistlerin öngörüsüne göre arka taraftaki kamera dizilimine bir ToF sensörü de eşlik edecek. Bu sensör sayesinde iPad Pro, çevresindeki alanın derinliğini daha doğru bir şekilde algılayabilecek. Bu sayese artırılmış gerçeklik uygulamaları için büyük bir avantaj sağlamış olacak ve gayet düzgün bir şekilde çalışabilecek bu tarz uygulamalar ile.

Apple, yeni cihazları ile alakalı donanımsal özellikleri herhangi bir yerde yayınlamadı, ancak şirketin AR özelliklerinin üstünde duracağını düşünüyoruz. Apple’ın bu sıkı tutumuna rağmen şirketin Çince sitesine geçici olarak dört yeni iPad Pro modelinin zamanından önce eklenmesi engellenemedi. Sitedeki bu sayfa derhal kaldırıldı ancak sayfayı keşfeden bazı kullanıcıların elinden kurtulamadılar. MacRumors tarafından siteye yanlışlıkla eklenen bu bilgiler paylaşıldı.

Yanlışlıkla Paylaşılan Dört Yeni iPad Pro Modeli

Dört modelden ikisi görünüşe göre 11 inç boyutundayken diğer ikisi ise 12.9 inç boyutundalar. Bu cihazlar A2228, A2229, A2231 ve A2233 model numaralarına sahipler. Bahsettiğimiz bu bilgiler, Apple’ın Çin sitesinde kullanıma sunulan bir kullanım kılavuzunun içeriğinde geçiyordu.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi iki farklı boyutta toplamda dört model olacak. Aynı boyuta sahip modellerden biri kablosuz yani Wi-Fi versiyonu olacakken, diğeri ise hücresel veri kullanabilen model olacaktır. Şimdilik hücresel veri versiyonunun 5G yerine 4G LTE desteklemesi bekleniyor. Apple’ın 5G destekli ilk ticari cihazlarının 2020 yılının sonlarına doğru piyasaya süreceği yeni iPhone modelleri olacağı düşünülüyor.

Yeni iPad Pro modelleri ile alakalı elde ettiğimiz ilk bilgi bu değil. Bundan önce de bu ayın başlarında, bir iOS 14 sızıntısı ile tablette üçlü kamera kurulumu olacağı doğrulanmıştı. Bu üçlü kamera diziliminin iPhone 11 Pro’daki gibi geniş açılı lens, ultra geniş açılı lens ve bir telefoto lensten oluşacağına inanılıyor. Şu anda mevcut iPad Pro modelinde tek bir 12MP kamera bulunuyor.

Apple, bu cihazlar ile dizüstü bilgisayar benzeri bir deneyim sunmak için her gün daha fazla çalışıyor. Buna örnek vermek gerekirse şirket Şubat ayının sonlarında yeni bir iPad klavye tasarımı üzerinde çalışıyordu. Bunun yanında daha doğru imleç kontrolüne izin veren bir trackpad üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Bu imlece iOS 14 sürümü ile ulaşılabiliyor. Yakında çıkacak olan OS sürümüne erken erişim, Apple’ın platformlar arası uygulama geliştiricilerine kolaylık sağlamak için bu ekran fare işaretçisinin eklendiğini gösteriyor. Apple uzun zamandır iPad Pro modellerini bir dizüstü alternatifi olarak konumlandırmaya çalışıyor. Ancak cihazlarda bulunmayan fare işaretçisi ve trackpad gibi kolaylık sağlayan kontrollerin bulunmaması, MacBook kullanıcılarını bu tabletlere doğru çekemiyor.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın