Apple’ın iPhone 12 Serisi Aralık Ayına Kadar Tanıtılamayabilir

Her yıl duyduğumuz bir söylenti olduğunu biliyorum. Ancak iPhone 12 serisi gerçekten Apple için âbidevî bir seri olmaya hazırdı. Özellikle iPhone satışlarının son birkaç yıldır biraz durgun olması yüzünden, 5G destekli ilk iPhone olan iPhone 12’nin yıllık satışları artırmaya yardımcı olacağı âşikârdı.

Bununla birlikte, koronavirüs Apple’ın planlarını tamamen bozabilir. Apple’ın iPhone 12’yi 2020’de piyasaya süreceğini varsaymak güvenli olsa da, Eylül sürümü artık birkaç nedenden dolayı bir garanti değil. Olayları tam bilmeyenler için açıklamamız gerekiyor. İlk olarak tedarik zincirinin Eylül ayı için yeterince üretilebileceği konusunda sorular var. İkincisi ise, Çin’in dahil olduğu seyahat kısıtlamaları iPhone 12 geliştirme sürecindeli kilometre taşlarını biraz öteye itmiş olabilir.

Akılda tutulması gereken başka konularda bulunmakta. Misal olarak ABD’deki işsizliğin tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Yâni Apple telefonlarını Eylül ayında tanıtabilse bile birçok insan yeni bir iPhone’u umursamayacak.

Analiste Göre iPhone 12 Serisi Ne Zaman Çıkabilir?

Bütün bu verilerin ışığında, Wedbush analisti Dan Ives’in yeni bir araştırma notu, Apple’ın iPhone 12’nin piyasaya sürülmesini birkaç ay erteleyeceğini söylüyor. Bu ifadelerinde -iPhone 12’nin Ekim veya Kasım aylarında piyasaya sürüleceğini düşünse de- Ives bir Aralık 2020 ihtimâlininde masada olduğunu belirtiyor:

iPhone 12’nin seri üretimi Mayıs ayına kadar başlayamıyor. Tedarik zincirindeki ön planlama, tasarım koordinasyonu ve normalleştirilen bileşen eksiklikleri bulunmakta. Bu da tanıtım için güz zaman aralığını çok zor hale getiriyor. Şu an geri adım atmak, tarihin en önemli iPhone’larından birinin tüketici ortamına henüz girmemesi, bu eşi görülmemiş COVID-19 karanlık fırtınasının etkisinden kurtarıyor.

Ives ve diğerlerinin de belirttiği gibi, Apple ilk 5G iPhone’unu tanıtmak için sadece bir şansa sahip olacak. Dolayısıyla şirket soğuk bir yanıttan kaçınmak için doğal olarak yapabileceği her şeyi yapmak isteyecek. Sonuç olarak Ives, yatırımcıların “Aralık zaman dilimine giren 5G lansmanında etkili olmaya” başladığını da sözlerine ekledi.

Gördüğümüz önceki raporlara göre, Apple yöneticileri iPhone 12 çıkış tarihi ile ilgili olarak Mayıs ayında bir karar verecek. Apple’ın iPhone 12 serisinden neler bekleyebileceğimize gelince, yakın zamanda Apple’ın bu yıl dört yeni model çıkaracağı bir söylenti mevcut. Ayrıca Pro modellerinin hepsinde -iPad Pro’ya daha önce eklediği modele benzer şekilde- üç lensli kamera düzenleri ve bir LiDAR kamera modülü bulunacağını unutmayın.

Kaynak

Bir yanıt yazın