Bulaşık Makinesi Pervaneleri Neden Dönmüyor? Bulaşık Makinesi Pervane Arızası Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinenizin genel kullanım kurallarına uygun şekilde hareket etmeniz hem kullanım verimliliği hem de kullanım ömrü açısından büyük bir önem taşımaktadır. Standart çalışma prensibine uygun biçimde kullanım gerçekleştirilmesi en kaliteli bulaşık makinesi kullanımını sağlayabilmenize yardımcı olur. Bulaşık makineniz suyu aldıktan sonra programına göre otomatik olarak, içerisinde bulunan pervaneleri aracılığıyla bulaşıklara su püskürtme sağlar. Bu şekilde yıkama işlemi başlatılır. Ancak bulaşık makinesinin pervaneleri dönmez ise kesinlikle bulaşık makinesinin kullanımını gerçekleştiremezsiniz. Çünkü bulaşık makinenizde yıkama işlemi yalnızca suyun pervaneler vasıtası ile püskürtülmesi sonucunda gerçekleştirilebilir. Söz konusu hususlara bağlı olarak bulaşık makinenizin pervaneleri dönmeme şeklinde bir problem söz ise mutlaka profesyonel Pendik Arçelik Servisi hizmetlerinden yardım almalısınız.

Bulaşık Makinesi Pervaneleri Dönmeme Nedenleri?

Bulaşık makinenizde yıkama işleminin ana faktörlerinden birisi olan alt ve üst pervanelerin dönmemesi sorununa yol açabilecek birden fazla etken vardır. Bulaşık makinenizde pervanelerin dönmemesi devir daim pompasının arızalanması, pervaneler yerinden çıkmış olması ve pervanelerin kırılmış olması gibi arızalara istinaden meydana gelebilmektedir. Bu durumda bulaşık makineniz çalışmayacak ve yıkama işlemini gerçekleştiremeyecektir. Bu nedenle en kısa süre içerisinde uzman müdahalesinin sağlanarak, bulaşık makinesinin genel kullanımına engel teşkil eden söz konusu arızadan kurtulabilirsiniz. Bunun için profesyonel ve kurumsal Acıbadem Arçelik Servisi merkezinin müşteri ilişkileri numarasından bulaşık makinesindeki pervane dönmemesi sorununa istinaden başvuruda bulunulabilir.

Bulaşık Makinesi Pervane Dönmeme Arızası Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinenizin pervanesi yukarıda belirtilen nedenlerden birisinden kaynaklı olarak dönmüyor ve makineniz çalışmıyor ise mutlaka profesyonel Çekmeköy Arçelik Servisi merkezi profesyonel hizmetlerinden yardım alınması gerekmektedir. Uzman teknikerler tarafından bulaşık makinesinde bu sorunun yaşanmasına neden olacak tüm ihtimaller teknik altyapıda değerlendirilir. Bunun için makinede devir daim pompası arızalanması durumunda devir dair pompası yerinden sökülerek, yenisi ile değiştirilir. Bunun dışında pervaneler, bulaşıkların hatalı yerleştirilmesinden kaynaklı olarak dönüş sırasında çarptığından yerinden çıkabilir. Bu durumda bulaşık makinesinin yerinden çıkan pervaneleri yerine takma işlemi bireysel olarak da sağlanabilir. Söz konusu işlemler ile bulaşık makinesi pervane arızası giderileceği gibi sonraki kullanımlar içinde kaliteli bir önlem sağlanabilir.

Bir yanıt yazın