Çamaşır Makinesi Çalıştığında Sigortayı Neden Attırır? Nasıl Çözülür?

Elektrik ve su gibi birbirinden tamamen zıt olan iki bileşeni kullanarak, çamaşırlarınızı 100% hijyenik hale getiren çamaşır makinenizde elektrik arızaları görmeniz doğaldır. Çamaşır makinesi kullanımında sigorta atması sorunu en yaygın görülen elektrik arızalarının başında geliyor. Çamaşır makinesinin elektrik aksamında meydana gelen teknik problemlere istinaden, çalıştığında sigortayı attırabilmesi mümkün olabiliyor. Eğer çamaşır makineniz çalıştırıldığında sigortayı attırıyor ise en kısa süre içerisinde profesyonel müdahale için Namık Kemal Arçelik Servisi merkezi hizmetlerimize başvuruda bulunmalısınız.

Çamaşır makinenizin sigortayı attırmasında pek çok neden söz konusu olabilir. Çamaşır makinenizin bağlı olduğu ortak elektrik hattı üzerinde aşırı yük oluşturan yüksek kullanım söz konusu olduğunda da bu sorunu yaşayabilirsiniz. Bu nedenle diğer elektronik cihazları elektrik hattıyla olan bağlantılarını kesmelisiniz. Bu işlem çözüm oluşturmuyor ve makineniz çalıştığında sigortayı attırmaya devam ediyor ise teknik müdahalede bulunulmalıdır. Bu yüzden en kısa süre içerisinde profesyonel Suadiye Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirmelisiniz. Çamaşır makinenizin elektrik aksamında;

  • Aşırı sarsıntıya bağlı olarak kablolar yerinden çıkmış olabilir.
  • Çamaşır makinenizin su kaçırmasından dolayı elektrik aksamının suyla teması söz konusu olabilir.
  • Cihazın bağlı olduğu elektrik tesisatındaki akım dengesizliklerine bağlı elektrik bağlantılarında sorun oluşmuş olabilir.

Makinenizin program aygıtının(beynin) yanması söz konusu olabilir.

İhtimalleri değerlendirilir. Bu ihtimaller doğrultusunda da gerekli olan kontroller uzman teknikler tarafından hassas şekilde yerinde servis müdahalesiyle gerçekleştirilir.

Çamaşır makinenizin aşırı sarsıntıya bağlı elektrik kablolarının yerinden çıkması durumunda kablolar yerine takılır. Ayrıca kablonuzun bu boyutta aşırı sarsıntı yaşamasına neden olan diğer sorun/sorunlar tespit edilerek, gerekli düzeltme uygulamaları yerine getirilir.

Çamaşır makinenizde su kaçağı mevcut olduğundan, elektrik aksamına su teması söz konusu olduğunda, kaçak noktası tespit edilir. Cihazın tamburu, kazanı, deterjan haznesi, su bağlantı kanalları ve diğer aksamlarında kaçak kontrolü yapılır. Tespit edilen kaçak mevcut olan teknik parça sökülerek, yenisiyle değiştirilerek, cihazınızın sorunu çözüme kavuşturulur. Çamaşır makinenizde gerçekleştirilecek her türlü parça değişim işlemi yalnızca orijinal Arçelik yedek parçaları ile gerçekleştirilir. Ümraniye Arçelik Servisi merkezimizde parça değişiminin orijinal yedek parçalarla yapılması çerçevesinde 1 yıllık garanti desteği de verilmektedir.

Bir yanıt yazın