Huawei Mate 40 Serisi, Planlandığı Gibi Ekim Ayında Tanıtılacak

Huawei, ABD hükümetinin baskıları nedeniyle bazı akıllı telefon donanımlarının tedariki konusunda sorunlar yaşayabiliyor. ABD, Huawei ile işbirliği içerisinde olan diğer şirketleri de yine bazı engellemeler ile tehdit etmektedir. Ancak bir blog yazarı “mevcut durumu rağmen Huawei Mate 40 serisi planlandığı gibi Ekim ayında karşımıza çıkacak” diye belirtti.

Huawei, birçok cihazında kullandığı yonga setlerinin çoğunu kendisi tasarlamaktadır. Ancak şirket tasarlamış olduğu bu yonga setlerini TSMC gibi yarı iletken üretim şirketlerinin fabrikalarında sipariş vererek ürettirmektedir. Bundan dolayı ABD hükümetinin TSMC’ye yeni yaptırım kararı, Huawei için büyük bir darbe oldu.

Ancak ABD tarafından alınan bu yeni kısıtlama kararı Eylül ayına kadar bir süre boşluğu içermektedir. Yani Eylül ayında devreye girecek olan yaptırım, bu süreçte Huawei’nin yeni donanımlarına erişebilmesine olanak tanımış olacak. Daha önceki raporda yeni 5nm Kirin 1000 yonga setinin şirkete zamanında teslim edileceğini belirtmişti.

Şimdi ise Weibo üzerinde tanınmış bir blog yazarı bu durumu doğrulamış oldu. Ünlü blog yazarı, Huawei’nin planlandığı gibi Eylül ayının ortasında 16nm ve 28nm TWS yongalarıyla beraber gerekli tüm 5nm ve 10nm mobil yonga setlerine erişebileceğini de sözlerine ekledi.

Yazar ayrıca, Huawei Mate 40 serisinin Ekim ayında piyasaya sürüleceğini ve şirketin yılın son çeyreğinde yaklaşık 8 milyon adet tedarik edeceğini söyledi. Bu durum daha önceden ortaya çıkan “Huawei Mate 40 modelleri gecikecek” raporları ile tamamen aykırı bir durumdur. Buradan anlıyoruz ki Huawei, 2020 amiral gemisi modelinde sıkıntısız ve güçlü bir şekilde tanıtım gerçekleştirecek.

“Huawei Mate 40 Serisi, Planlandığı Gibi Ekim Ayında Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın