iPhone 12 Pro Max Modelinin Tasarımı ve Özellikleri Detaylanıyor

iPhone 12 Pro Max modelinin ve diğer iPhone modellerinin tanıtımına henüz 6 ay olmasına rağmen cihazlarla ilgili bazı söylentiler ve spekülasyonlar ortaya çıkıyor. Bu sefer ortaya çıkan son sızıntı 12 Pro Max modeli ile ilgili. Bu sızıntı cihazın tasarımsal açıdan yeniliklerinin yanında bazı donanımsal özellikleri de ortaya koyuyor.

Paylaşılan bu yeni sızıntı YouTuber EverythingApplePro tarafından geldi. Sızıntıda akıllı telefonun tasarımına ve boyutlarına dair detayları her aşıdan gösteren CAD renderları yer alıyor. Yayınlanan bu detayların henüz oldukça erken detaylar olduğunu unutmayın. Bu render görüntüleri henüz %70 oranında tamamlanmamış bir cihazı bizlere sunuyor.

iPhone 12 Pro Max Modelinin Yeni Tasarım Özellikleri

Yeni modelle ilgili en büyük değişiklik cihazın yeni kasa tasarımı olarak karşımıza çıkıyor. Sızıntı, iPhone 12 Pro Max’in ve büyük olasılıkla bütün iPhone 12 serisinin yeni iPad Pro’ya benzer bir tasarım anlayışı ile karşımıza geleceğini gösteriyor. Bu tasarım anlayışında düz kenarlı ve düz ekranlı bir kasa öne çıkıyor.

Diğer ayrıntılar kısmında iPhone 11 Pro Max’e yakın bir imaj çizecek ancak ekran boyutu 6.7 inçe kadar büyüyecek. Bu ekran büyüklüğü daha da inceltilmiş ekran çerçeveleri ile elde edilecek. Sızıntılara göre cihazın kalınlığı 7.4mm olacak, böylece bir önceki modellere göre daha ince bir model karşımıza çıkmış olacak.

Diğer büyük değişikliğin ise kamera kısmında olacağı söyleniyor. iPhone 12 Pro ile birlikte arka tarafta dördüncü bir kamerayı da göreceğimiz iddia ediliyor. Bu kamera büyük olasılıkla bir LiDAR sensörü olacaktır. Sızıntıdaki render görüntüleri bu dördüncü kamera ile birlikte simetrik şekilde yerleştirilmiş dörtlü kamera kurulumunu gösteriyor.

Bunun yanında kamera modülünün çıkıntısının neredeyse yok denecek kadar az olduğunu belirtiyor. Apple muhtemelen LiDAR sensörü ile birlikte gelecek iPhone’larda önemli bir artırılmış gerçeklik özelliği sunacaktır. Bu açıdan bu yeni sensör önemlidir.

Ekranda bulunan çentikte de yine gözle görülür bir değişiklik öne çıkıyor. Face ID ve özçekim kamerasını barındıran bu ekran çentiği yeni model ile birlikte daha küçük bir hale bürünecek. 2020 iPhone modellerinin 5G özellikli olmaıs bekleniyor, bu durumda cihazdaki çerçevelerde daha kalım anten hatlarını göreceğiz. Cihazın yeni form faktörü ile daha kolay kullanım için güç düğmesi de biraz daha alçak noktaya yerleştirilecek.

iPhone 12 Serisinde Apple Pencil Desteği Olabilir

Yeni iPhone 12 modellerinde aksesuarları destekleyecek akıllı bir konektör olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi yeni iPad Pro’da da böyle bir konektör var. Bu konektör ile yeni iPhone’larda Apple Pencil gibi aksesuar kullanımına izin verilebilir. Kim bilir belki de direkt olarak Samsung Galaxy Note serisine rakip olacak bir entegre kalemli model de karşımıza çıkabilir.

Sızıntı doğruysa ve iPhone 12’de Apple Pencil uyumluluğu varsa, harika bir stylus telefona ve belki de gerçek bir Samsung Galaxy Note 20 rakibine sahip olabiliriz. Bu tarz yeni özellikler gelebilecek olsa da Apple, yeni iPhone’larda Lightning bağlantı noktasını koruyacak ve USB Type-C’ye geçiş yapmayacak. Bu konuda şirket keçi gibi inatçı.

Eylül 2019’da tanıtılan iPhone 11 serisi Apple için büyük ölçüde başarılı oldu ve şirket önümüzdeki akıllı telefonlarda da bu başarıyı korumak istiyor. Bunun için yeni özellikler ve en yeni teknolojiler ile karşımıza gelecektir. Önümüzdeki aylarda yeni modellere dair çok daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır.

“iPhone 12 Pro Max Modelinin Tasarımı ve Özellikleri Detaylanıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın