Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro, Android 11 Beta 1 Güncellemesi Alıyor

Xiaomi, söz verdiği gibi Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro modelleri için Android 11 Beta 1 sürümünü resmen yayınladı. Şirket şaşırtıcı bir şekilde bu beta güncellemesini MIUI yapısı olarak değilde AOSP yapısı olarak gönderdi. iQOO firması da cihazlarına benzer bir yapı sunmuştu ancak Oppo, Find X2 serisi için ColorOS 7.2 yapısı sağlamıştı.

Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro modelleri isim ve marka olarak farklı olsalar da aslında aynı özelliklere sahip olan cihazlardır. Bu nedenle Android 11 Beta 1 sürümü bu cihazlarda ortak bir yapı olarak kullanılabilir. Bu yeni beta yapısını cihazında Bootloader kilidi açık olan herkes kurabilir. Ancak bir geliştirici değilseniz ve ROM yükleme konularına hakim değilseniz bu güncellemeden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Güncelleme işlemi MIUI Fastboot ROM ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle ilgilenen kullanıcılar, yazı sonunda paylaştığımız ROM dosyasını, Xiaomi MiFlash Tool uygulamasını ve aygıt sürücülerine ihtiyaç duyacaklardır.

Yukarıda belirttiğimiz şekilde gerekli dosyaları indirdikten ve gerekli uygulamayı kurduktan sonra indirdiğiniz sıkıştırılmış olan .tgz uzantılı ROM dosyasını çıkarın. Ardından akıllı telefonunuzu Fastboot modunda yeniden başlatın. Ardından bilgisayarınızda MiFlash aracını açın ve akıllı telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Ardından uygulama sayesinde, çıkardığınız ROM dosyasını uygulama üzerinden cihaza yükleyin.

Son olarak ise cihazın yeni işletim sistemi sürümünü algılaması için “yenile” seçeneğini seçin. Ardından ROM’u yüklemek için “flash” seçeneğini seçin. Ancak flash seçeneğinden önce “tümünü temizle” yapmayı unutmayın. Kurulum tamamlandıktan sonra cihazınız Android 11 Beta 1 sürümünü çalıştıracaktır.

Son olarak, cihazı algılamak için “yenile” yi tıklayın ve ROM’u yüklemek için “flash” tuşuna basmadan önce “tümünü temizle” yi seçin.  Kurulum tamamlandıktan sonra, telefon otomatik olarak Android 11 Beta 1 yazılımına önyükleme yapar.

“Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro, Android 11 Beta 1 Güncellemesi Alıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın