Xiaomi, 100W Hızlı Şarj Teknolojisini Piyasaya Sürebilir

Xiaomi, son yıllarda akıllı telefonlarının çeşitli yönlerini büyük ölçüde geliştirdi. Şirket, kameraları ve hızlı şarj kapasitesi açısından çıtayı önemli ölçüde yükseltti. Şu anda hızlı şarj konusunda , 65W SuperVOOC 2.0 teknolojisi ile pazara liderlik eden Oppo !

Ancak, bir süre önce, Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisi geliştirdiğini doğruladı. Teknoloji bu yıl pazara girebilir ve bir Black Shark amiral gemisi telefonda olacak gibi görünüyor. Bir zamanlar imkansız olarak görünen bu etkileyici hızlı şarj gücü, daha da yakınlaşıyor.

Xiaomi’nin 100W hızlı şarj teknolojisi, ilk olarak Black Shark’ta

Lenovo ayrıca ilk Lenovo Legion telefonunun 90W hızlı şarj edeceğini iddia etti . Son zamanlarda Weibo aracılığıyla sızdırılan bilgilere göre, yaklaşan Black Shark amiral gemisi telefonu 100W şarj sınırını kıracak gibi duruyor.

Geçen yıl, Xiaomi ve Vivo kendi ultra güçlü hızlı şarj çözümlerini sergiledi. Xiaomi 100W’lık bir teknoloji gösterdi, Vivo ise 120W’a kadar ulaştı. Bu yılın başlarında, Xiaomi Group China başkanı Lu Weibing, 100W hızlı şarj teknolojisinin hala ilk aşamalarında olduğunu söyledi. Bununla birlikte, 100W hızlı şarj teknolojisinin beklenen seri üretiminin ve ticari kullanımının yakında başlayabileceğine de dikkat çekti.

100W’lık hızlı şarj yakın gelecekte yaygınlaşacak olsa da, Lu Weibing, karşılaşılması gereken bazı teknik zorluklar olduğunu söylüyor. Örneğin, piller, şarj cihazları ve anakartlar için koruma sorunu. Ayrıca, akıllı telefonun pil döngüsünün optimum kapasitesi, uzun süreli kullanımda azaltılabilir.

2019 yılında, Xiaomi Grubu Başkan Yardımcısı Lin Bin’in markanın 100W hızlı şarjının teknik bir gösterimini yaptığını belirtmek gerekir. Sözü edilen teknoloji ile 4.000 mAh pil kapasiteli bir telefonu sadece 17 dakikada tamamen şarj edebiliyordu. Bu sadece ilk testin erken aşamalarına dayanıyor. Teknoloji nihayet seri üretime geçtiğinde, daha da hızlı olabilir. Beklenen teknolojinin ne zaman çıkacağı belirsiz.

Kaynak: https://teknorex.com/xiaomi-100w-hizli-sarj-teknolojisini-piyasaya-surebilir/

Bir yanıt yazın