F1 Türkiye Grand Prix’si Seyircisiz Olarak Düzenlenecek

Bazı Formula 1 yarışları koronavirüs salgını dolayısıyla ortaya çıkan sorunlardan dolayı iptal edilmişti. F1 yönetimi de iptal edilen yarışların yerini doldurmak için farklı pistler konusunda arayışa girmişti. Daha sonrasında çeşitli pistlerin dahil edildiği yarış takvimine Türkiye’deki InterCity İstanbul Park pisti de dahil edildi. 2020 F1 Türkiye Grand Prix’si, seyircili olarak düzenlenecekti ve bu kapsamda birçok bilet satışı gerçekleştirildi.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda seyircili olarak planlanan Formula-1 DHL Turkish Grand Prix 2020 yarışının seyircisiz olarak düzenlenmesine karar verildiği açıklandı. Bu kapsamda bilet satın alan ve yarışa farklı şehirlerden gelecekleri için otel odası ayırtan kişiler bu rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kalacak.

Bununla birlikte alınan bu kararın koronavirüs salgınının kontrol edilebilir bir düzeyde olmadığından ve ülkemizdeki vaka sayısının her geçen gün artıyor olmasından dolayı alındığını belirtelim. Uzun süre sonra yeniden Türkiye’ye dönen Formula 1’i elbette herkes yakından takip etmek istiyordur ancak her şeyin başı sağlık olduğunu da unutmamak gerek.

İstanbul Valiliği tarafından F1 Türkiye Grand Prix’si hakkında alınan bu kararın açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte her yarış öncesi olduğu gibi 2020 F1 Turkish GP yarışı öncesinde de çeşitli bilgilendirmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu nedenle sosyal medya hesaplarımızı ve Haberjen.com’u takip etmeye devam edin. İşte valiliğin kararı:

“Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında;

İstanbul İl Pandemi Kurulunun almış olduğu 13-15 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek “Formula-1 DHL Turkish Grand Prix 2020 yarışının seyircisiz yapılması” yönündeki tavsiye kararı uyarınca 05.10.2020 Pazartesi günü saat 10.00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından söz konusu yarışın seyircisiz yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“F1 Türkiye Grand Prix’si Seyircisiz Olarak Düzenlenecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın