Gebelik Hesaplama Cetveli

Hamile kadınların gebelik hesaplama yöntemleri arasında, en sağlıklı sonucu veren yaşanan son adet döngüsünde ilk güne göre yapılan hesaplamadır. Bu hesaplamada anne adayının yaşadığı son adet zamanının, ilk gününden itibaren 3 ay geriye gidilip, çıkan tarihe 7 sayısının eklenmesi, anne adayının doğacak bebeğinin doğum tarihini vermektedir. Bu tarih, anne adayının hamilelik sürecinde yaşadığı süreçlere bağlı olarak da, 1 hafta erken ya da 1 hafta geç olarak da değişebilmektedir.

Hamilelik belirtileri anne adaylarının gebeliğin ilk haftasında başlayıp, son aylara kadar çeşitli zamanlarda ortaya çıkan semptomlardan oluşmaktadır. Gebeliğin ilk haftasında şiddetli olan belirtiler, ilerleyen aylarda daha farklı şiddetlerde kendini gösterebilmektedir. Kadınlarda en klasik olan hamilelik belirtisi adet döneminin gecikmesi olmaktadır. Aralıklarla yaşanan kramplarda hamilelik belirtileri arasında sıkça rastlanan bir durumdur. Yaşanan mide bulantıları özellikle sabahları ortaya çıkmakta olup, kusma olan mide bulantıları olduğu gibi kusma olmayan sabit bulantılarda hamile kadınlarda görülebilmektedir.

MS hastalığı santral sinir sisteminde oluşan, organlarla beyin ve omuriliğin iletişimini sağlayan sinir tellerinin, zararlı plaklarla kaplanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Vücutta ki bağışıklık sisteminin bozulması ile ortaya çıkan bu durumda organlar ile beyin ve sinir sistemi arasında ki bağlantı kesilmektedir. Bu durumda MS hastalığına yakalanan kişilerde görme bozuklukları, duyu kayıpları, yarı felç durumları, denge kaybı, kısa süreli hafıza kayıpları, vücudun belli yerlerinde uyuşukluk ve karıncalanma görülmektedir.

Bir yanıt yazın