Google Asistan, Artık Mırıldandığınız Şarkıyı Bulabiliyor

Dilinize takılan şarkıların sözlerini hatırlamaya çalışmak veya bir anda aklınıza gelen o melodinin hangi şarkıya ait olduğunu bulmak bazen oldukça can sıkıcı olabiliyor. Nihayet bu küçük ama sinir bozucu durumun önüne geçen bir teknoloji ortaya çıktı. Google’ın blog sayfasında paylaştığı üzere artık Google Asistan ile birlikte mırıldandığınız şarkıyı kolayca bulabileceksiniz.

Piyasada arka planda çalan şarkıları bulmanıza yardımcı olacak pek çok hizmet olsa da, SoundHound gibi yalnızca birkaçı, parçaları sadece mırıldanarak veya yüksek sesle ıslık çalarak tanıma olasılığını destekler. Eh, Google nihayet yetişiyor ve Search On etkinliğinde şirket “mırıldanma” için destek verdiğini duyurdu. Adından da anlaşılacağı gibi, artık bulmak isteyeceğiniz şarkıları bulmak için mırıldanabilirsiniz.

Google’a göre, özelliğin şarkıları tanıması için doğru adımda mırıldanmanıza bile gerek yok. Bu özellik, Google uygulamasının en son sürümünde çalışır ve ayrıca Google Asistan’da da mevcuttur. Bu özelliği denemek için Google uygulamasını açın, mikrofon simgesine dokunun ve “Bu şarkı nedir” deyin. Ayrıca bu ekranda görünen “Bir şarkı ara” düğmesine de dokunabilirsiniz.

Asistan’ı kullanıyorsanız “Hey Google, bu şarkı nedir?” diyebilirsiniz. Daha sonra dinleme sayfası açıldığı zaman, şarkıyı tanımlamak için mırıldanmaya başlayabilirsiniz. Google, ilgili sonuçları eşleşme yüzdelerinin yanında gösterecektir. Ancak, ilk sonuç büyük olasılıkla aradığınız şarkı olacaktır. Google, bu özelliğin AI ekibinin Pixel telefonlarda “Şu An Çalınan” özelliğinde kullanılan müzik tanıma teknolojisindeki önceki çalışmasına dayanarak oluşturulduğunu söylüyor.

Google; bu teknolojiyi, “Aramaya bir melodi mırıldandığınızda, makine öğrenimi modellerimiz sesi şarkının melodisini temsil eden sayı tabanlı bir diziye dönüştürür. Modellerimiz, şarkı söyleyen, ıslık çalan veya uğultu yapan insanların yanı sıra stüdyo kayıtları da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklara göre şarkıları tanımlamak üzere eğitilmiştir. Algoritmalar, eşlik eden enstrümanlar ve sesin tını ve tonu gibi diğer tüm ayrıntıları da ortadan kaldırıyor.” diye açıklıyor.

“Google Asistan, Artık Mırıldandığınız Şarkıyı Bulabiliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın