Harmony OS İşletim Sistemi, Otomobillerdeki Akıllı Ekranlara Geliyor

Huawei‘nin tescilli Harmony OS (Hongmeng) işletim sistemi, yakın zamanda akıllı telefonlardaki yerini alamayacak olsa da şirket işletim sisteminin kullanım alanlarını hızla genişletiyor. Güvenilir bir blog yazarı, Huawei’nin Harmony OS işletim sistemiyle donatılmış bir akıllı araba ekranının duyurulmak üzere olduğuna dair bir bilgi paylaştı.

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Yu Cehngdong, geçtiğimiz yıl Huawei’nin akıllı ekran stratejisinin dört senaryoyu kapsadığını açıklamıştı. Bu dört senaryo; ev, ofis, araba ve spor olarak lanse edilmişti. Eylül ayının başlarında “Huawei Electric Technology Co., Ltd.” isimli bir şirket kuruldu ve Huawei, şu anda bu şirketin tüm hisselerine sahip.

Kısa süre önce kurulan bu şirket altında çeşitli alanlara yönelinecek. Huawei, bu şirketin iş kapsamını mühendislik ve teknoloji araştırma konusu üzerinde yoğunlaştıracak. Aynı zamanda araştırılan bu teknolojilerin geniş kapsamlı testleri de yapılacak. Bununla birlikte otomobiller için akıllı ekranlar gibi çeşitli akıllı ekipmanların üretimi ve satışı da bu şirket çatısı altında yürütülecek.

2020 Huawei Geliştirici Konferansı etkinliği sırasında Huawei, “Daha İyi Bir Dijital Araç Yaşamını Keşfetmek” temasıyla HMS for Car akıllı mobilite alt forumunu düzenledi. Ayrıca HMS for Car’ın yeni akıllı araç bulut hizmeti çözümünü tanıttı. Şirket ayrıca Volvo ve Hongqi gibi otomobil üreticilerinin yanı sıra Liebili, Tongcheng Travel, Deep Love Listening gibi Beep ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

Huawei, HMS for Car’ın aynı zamanda cep telefonlarının, saatlerin, hoparlörlerin, akıllı ekranların ve diğer cihazların araç verileriyle birbirine bağlanabileceğinden bahsetti. Çinli teknoloji şirket, aynı zamanda birbiriyle iletişimini gerçekleştirebileceğini ve eksiksiz bir akıllı seyahat deneyimi yaratacağını sözlerine ekledi.

“Harmony OS İşletim Sistemi, Otomobillerdeki Akıllı Ekranlara Geliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın