Honor 30S Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Honor yeni akıllı telefonu Honor 30S modelini gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttı. Bu model orta üst sınıf olarak belirlenmiş ve Huawei P40 serisinin altına yerleşmiş durumda. Honor 30S, şirketin Kirin 820 yonga setini kullanan ilk akıllı telefonu olma özelliğini de gösteriyor.

Honor 30S Teknik Özellikleri

Düzenlenen tanıtım etkinliği ile tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Honor 30S modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz. Uygun fiyatı ve 5G desteği ile gerçekten iddialı. Özellikle sahip olduğu yonga seti ile birlikte geçen senenin amiral gemilerini zorluyor.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefonun ön tarafında özçekim kamerası için ayrılmış bir kamera deliği bulunan bir ekran yer alıyor. Arka tarafında ise dikdörtgen şeklinde yerleştirilmiş dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Cihazın siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı gradyan olmak üzere dört farklı renk seçeneği mevcut durumda. Bunun yanında cihazda 3.5 mm kulaklık girişi de bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Cihaz, 6.5 inç boyutunda 2400×1080 piksel çözünürlüğe sahip Full HD+ LTPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Bu ekran ayrıca HDR10 desteği de sunuyor. Ayrıca ekranın sol üst köşesinde bir kamera deliği bulunuyor. Bu sayede çentiğe göre çok daha fazla bir alan kullanılabilir oluyor.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun arka kısmında dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu kamera kurulumu, 64 MP ana kamera, 8 MP telefoto kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP derinlik algılayıcı sensörü içinde barındırıyor. Bu kameralar sayesinde 3x optik, 5x hibrit ve 20x dijital yakınlaştırma yapabilme yeteneğine sahip olabiliyorsunuz. Kameralar ne yazık ki optik imaj sabitleyici (OIS) özelliğine sahip değiller.

Ön kamera kısmına geldiğimizde ise cihazın özçekim kamerası ekranda bulunan bir delik içine yerleştirilmiş durumda. Bu kamera karşımıza 16 MP lens olarak çıkıyor.

Batarya Özellikleri

Cihazda 4.000 mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Bu bataryayı 40W kablolu hızlı şarj desteği sayesinde oldukça hızlı bir şekilde tam doluma ulaştırabiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Kirin 820 yonga setinden alıyor. Cihazda 8GB LPDDR4X RAM ile birlikte 128GB ve 256GB dahili depolama seçenekleri sunuluyor. Bağlantı konusunda ise cihaz 5G, Wi-Fi ac ve Bluetooth 5.1 destekliyor. Maalesef akıllı telefonda NFC desteği bulunmuyor.

İşte Honor 30S Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç boyutunda FHD+ LTPS LCD
  • İşlemci: Kirin 820 5G
  • RAM: 8GB
  • Dahili Depolama: 128GB / 256GB
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Arka Kamera: 64 MP ana kamera, 8 MP telefoto kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP derinlik sensörü
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Magic UI 3.1.1
  • Batarya: 4.000 mAh, 40W kablolu hızlı şarj desteği
  • Ağırlık: 190 gram
  • Renkler: Siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı gradyan

İşte Honor 30S Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB depolama – 2399 yuan ( yaklaşık $338)
  • 8GB RAM + 256GB depolama – 2699 yuan (yaklaşık $380)

Bu fiyatlar akıllı telefonun Çin’de satışa sunulacağı fiyat etiketleridir. Henüz ülkemiz için belirlenmiş bir fiyatlandırma bulunmamaktadır. Cihazın detaylı tüm özellikleri ve satışa sunulduğu zaman Türkiye fiyatı için Epey sitesini takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın