Huawei, 2021 Yılında Sadece 50 Milyon Adet Telefon Satmayı Hedefliyor

Huawei, kısa süre önce akıllı telefon satışlarında Samsung’u geçerek en büyük akıllı telefon üretici konumuna çıkmıştı. Çinli şirket, en iyi akıllı telefon üreticileri listesinde yıllarda ikinci veya üçüncü sırada yer aldıktan sonra Samsung’u geçmeyi başarmıştı. Ancak görünen o ki Huawei, bu unvanını koruyamayacak. Huawei, 2021 yılında sadece 50 milyon adet akıllı telefon üretmeyi planlamaktadır.

Elec’in raporuna göre Huawei listedeki konumunu kaybedecek. Şirket, üretiminde kısıtlamaya giderek daha az sayıda akıllı telefon satmış olacak. Bu nedenle şirketin gerilemesi de bekleniyor. Çinli teknoloji devinin bu sene yani 2020’de satması beklenen toplam cihaz sayısıyla 2021 yılı hedefini kıyasladığımız zaman yüzde 74 oranında büyük bir düşüş Huawei’yi bekliyor olacak.

Çinli akıllı telefon üreticisi, 2019 yılında yaklaşık 240 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmişti. Huawei’nin bu yıl ise yaklaşık 190 milyon adet cihaz satması bekleniyor. Yani 2021 satış hedefi koronavirüs salgınının akıllı telefon sektörünü olumsuz yönde etkilediği 2020 yılından bile oldukça düşük olacak.

Huawei’nin bu kararı almasının sebebi şüphesiz Amerika Birleşik Devletleri tarafından Çinli şirkete uygulanan çok sayıda kısıtlamadır. Bu kısıtlamaları fırsat bilen Samsung, Çinli rakibinin pazar payına göz dikmiş durumda. Samsung, 2021’de 300 milyondan fazla akıllı telefon üreterek Huawei’nin düşmek üzere olan pazar payına sahip olmayı hedeflemektedir.

ABD Hükümeti, kısıtlamalara tam gaz devam ediyor. Hükümet tarafından pek çok ABD merkezli şirketin Huawei ile işbirliği yapmasının önüne geçiliyor. Huawei, bu nedenle pek çok şirket ile çalışamıyor ve yonga setlerini satın alamıyor. Şirket, Kirin yonga setlerini üretmesi için SMIC ile anlaşma yaptı ancak görünüşe göre ABD, bu şirketin de Huawei ile çalışmasının önüne geçecek ve Huawei böylece pratik bir şekilde yonga setlerine erişemeyecek.

“Huawei, 2021 Yılında Sadece 50 Milyon Adet Telefon Satmayı Hedefliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın