Huawei, Tüm Ekrandan Parmak İzi Tarayabilen Akıllı Telefon Patenti Aldı

Huawei, yakın zamanda tüm ekrandan parmak izi tarayabilen ve ekran kilidini açabilen yeni teknolojisi için bir patent başvurusunda bulundu. Bu patentte belirtilen cihaz, ekranın her bir noktasından parmak izinizi okuyabiliyor ve ekran kilidini açabiliyor. Bu da biyometrik güvenlik konusunda akıllı telefon sektörü için oldukça önemli bir gelişme.

Android Authority’nin haberine göre Çinli teknoloji devi Huawei; Çin, Avrupa, Japonya, Güney Kore ve Hindistan dahil altı bölgede patent başvurusunda bulundu ve bu başvurularda onay bekliyor. Huawei, patentte bu teknolojinin nasıl kullanılabileceğine dair bir kaç örnek de verdi.

Bu örneklerden birinde ana ekrandaki uygulama simgeleri yoluyla ve parmak izi tarayıcı ile güvenlik nedeniyle kilitlenen uygulamalarını açabiliyorsunuz. Yani parmağınızı her seferinde tek bir yere götürmenize gerek kalmamış oluyor. Şirket bununla birlikte kilit ekranında da bazı kolaylıkların sunulacağını söylüyor. Huawei’nin belirttiğine göre bu teknoloji sayesinde kilit ekranındaki mesajı SMS uygulamasına girmeden direkt olarak yanıtlayabileceksiniz. Bu sayede potansiyel kilit ekranı etkileşimleri daha işlevsel ve daha güvenli hale gelmiş olacak.

Huawei, bu teknolojideki bazı durumları kullanıcıların özelleştirebileceğini de belirtiyor. Bu doğrultuda kullanıcılar ekranda istedikleri bölümdeki sensörlerin çalışmasını engelleyebilecek. Bu sayede sadece kullanmak istedikleri alanı kullanacaklar ve diğer alanlardaki parmak izi sensörlerinin boşa çalışmasının önüne geçecekler.

Kullanılmayan alanlardaki sensörleri kapattığınız zaman pil tasarrufunda da önemli bir sonuç elde etmiş olacaksınız. Bu teknolojinin şimdilik ne zaman kullanıma sunulacağı veya hangi akıllı telefon ile piyasaya sürüleceğine dair bir bilgi yok. Bu teknoloji sadece bir konsept olarak da kalabilir. Yeni bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

“Huawei, Tüm Ekrandan Parmak İzi Tarayabilen Akıllı Telefon Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın