Huawei’nin Sesli Asistanı Celia, P40 Serisi İçin Kullanıma Sunuldu!

Huawei, P40 serisinin tanıtım etkinliği ile birlikte Google Asistan ve Siri’ye rakip olacak dijital asistanını duyurdu. Huawei’nin dijital sesli asistanı Celia olarak adlandırılıyor ve yaklaşık bir ayın sonunda nihayet Huawei P40 serisi için kullanıma sunuluyor.

Bu yeni özellik, EMUI 10.1.0.121 sürüm numarasına sahip olan yeni yazılım güncellemesiyle sunuluyor. 1.14GB boyutunda olan yeni yazılım güncellemesi, Huawei’nin yeni sesli asistanı Celia’nın yanı sıra aynı zamanda Nisan 2020 güvenlik yamasını da beraberinde getirmektedir.

Şirketin yeni asistanı her geçen gün Huawei’nin büyüyen ekosistemi ile daha entegre bir şekilde çalışıyor. Dijital asistan, şu anda sadece İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dil seçeneklerine sahip. Ayrıca İngiltere, Fransa, İspanya, Şili, Meksika ve Kolombiya bölgelerinde kullanıma hazır durumda.

Celia’nın yapabileceği bir çok iş mevcut. Örnek olarak dijital asistan ile bir alarm ayarlayabilirsiniz, metin çevirebilirsiniz, görüntüleri veya ürünleri arayabilirsiniz ve hava durumunu kontrol edebilirsiniz. Asistanın özellikleri sadece bunlarla sınırlı çok daha fazlasını yapabiliyor.

Huawei’nin yeni asistanı Celia’yı harekete geçirmek için “Hey Celia” komutunu kullanabilirsiniz veya cihazınızın güç düğmesine basılı tutabilirsiniz. Celia, ilerleyen zamanlarda çok daha gelişmiş bir sesli asistan olacak ve çok daha fazla dil seçeneğini, ülkeyi destekleyecek.

Önümüzdeki aylarda Huawei bu yeni özelliği Honor markalı cihazlar için de yayınlayabilir. Aynı zamanda şirketin uygun fiyatlı modellerinde de ilerleyen zamanlarda gelişmiş sesli asistan Celia’nın sunulmasını bekliyoruz. Google Asistan’ın oldukça başarılı sonuçlar sunduğu bu rekabette bakalım Huawei’nin asistanı başarılı olabilecek mi.

“Huawei’nin Sesli Asistanı Celia, P40 Serisi İçin Kullanıma Sunuldu!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın