iPhone 12 Kamera Konusunda Güzel Yenilikler Sunabilir

Yeni çıkan söylentilere göre Apple’ın yeni bir kamera teknolojisi geliştirdiği ortaya çıktı. Bir sonraki iPhone 12 kamera özellikleri yeni ve geliştirilmiş özellikler ile donatılmış olarak gelebilir.

Fast Company’nin İphone 12 kamera sisteminde yapılan geliştirmeler hakkında yakın bir kaynaktan aldığı onaya göre yeni modellerden en az birinde arka tarafta 3D derinlik kamerasında kullanılacak.

iPhone’nun yeni uygulayacağı bu teknoloji Android cihazlarda gördüğümüz teknolojiye oldukça benziyor. Bu özelliği bir iPhone’un arka kamerasında ilk defa göreceğiz. Rapora göre kamera önündeki nesnelerin 3 boyutlu derinlik haritası, bir alıcı sensörü, bir lazer vericisi ve karşılık gelen bir yazılımın kombinasyonu ile olacak.

Bu yeni kamerada hedefin mesafesi daha iyi anlayabildiğinden çevredeki bokeh efektini iyileştirebilecek. Bu sayede çok daha iyi Portait modu sonuçları sağlanmış olunacak. Bu özelliğin portre modu için kullanılacağı düşünülüyor ama artırılmış gerçeklik (AR) için yararı da söz konusu.

Apple’ın yüz tanıması için telefonun ön tarafında kullandığı TrueDepth kamera, daha güvenilir bir yüz kilit sistemi kullanmak amaçlı 3D yüz haritasını oluşturan benzer bir ilkeye dayanmakta.

Bu derinlik sensörlerini aslında Apple’da ilk defa duymuyoruz yeni nesil iPad Pro’larda da kullanılabileceği bekleniyor.

Etki normal kameralar kullanıldığında simüle edilebiliyor. Ancak karmaşık artırılmış gerçeklik uygulamaları bu teknoloji sayesinde sağlanabilecek daha doğru bilgileri gerektiriyor. Bu gereksinim muhtemelen Apple’ın artırılmış gerçeklik uygulamalarına daha fazla odaklandığını gösteriyor.

Üst segment Android akıllı telefonlarının bir çoğu portre modu fotoğrafçılığı veya video çekerken bu tür derinlik sensörlerini bulunduruyor. Kullanılmaması durumunda diğer yardımcı programlar yetersiz kalacaktır. 3D derinlik sensörlerinin yaygınlaşması ile AR kullanım durumları tabii kide daha kaliteli ve daha yaygın bir hal alacaktır.

Peki Bu Özellik Başka Hangi Modellerde Kullanılabilir?

Bu 3D sensör kullanımı bir gerçeklik haline gelirse hangi cihazlarda kullanılacağı açıkçası büyük ilgi konusu olur. Şu an iPhone 12 ailesinin bir parçası olarak iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max‘e benzer şekilde olacağını düşünüyoruz, bundan anlayacağınız üzere bu özellik en üst düzeydeki 2020 ürünü için kullanılabilecek bir özellik olabilir.

Yaklaşan ürünlerin lansmanlarının Apple tarafından ne zaman yapılacağı biraz belirsiz durumda. Bunun sebebi ise Koronavirüs’ün ortaya çıkması ile iPhone 9 üretiminin sekmeye uğraması ve buradan yola çıkarak iPhone 12’de de bir gecikme sıkıntısının olabileceği muhtemel gözüyle bakılıyor.

Bu haber hakkındaki düşüncelerini yorumlar kısımından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın