Katlanabilir iPhone Modeli, Beklediğiniz Gibi Katlanmayabilir

Katlanabilir iPhone modeli, piyasaya sürülen standart esnek ekranlara sahip katlanan cihazlardan daha farklı bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkabilir. Teknoloji analisti Jon Prosser, Apple’ın ilk katlanabilir akıllı telefon üzerinde yaptığı gizli çalışmalara değindi.

Prosser’ın belirttiğine geri şirketin katlanabilir iPhone’u standart bir iPhone 11’e benzeyecek. Yani sürpriz bir şekilde gerçekten “katlanabilir” olamayacak. Akıllı telefon pazarındaki teknoloji devleri, Samsung ve Huawei, katlanabilir akıllı telefon modellerini çoktan piyasaya sürdü. Hatta ikinci modelleri bile tanıttılar. Apple henüz bu kategoride bir model duyurmasa da Apple Campus’te çalışmalarına devam ediyor.

Teknoloji analisti Prosser’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama belirttiğine göre katlanabilir iPhone gerçekten katlanabilir bir iPhone olmayacak. Apple, iki adet farklı ekranı bir araya getirecek ve yan yana koyacak. Yani aslında çift ekranlı bir iPhone modeli tanıtacak diyebiliriz. Bu tarz bir modeli daha önce LG’den de görmüştük. LG, G8X ThinQ isimli bir iki ekranlı akıllı telefon modeli tanıtmıştı. Çift ekranlı yapısı sayesinde kolaylıkla katlanabiliyordu.

Apple’ın böyle bir ürün tanıtacak olması kulağa oldukça garip geliyor olabilir. Ancak şirketin bu noktada önemle üstünde durduğu bir konu var. Samsung ve Huawei tarafından piyasaya sürülen katlanabilir modellere baktığımız zaman genel olarak ekranın katlandığı bölümde belli olan bir katlanma izi gözükmektedir. Hatta bu noktada ekranda çeşitli sorunlar oluştuğu da görülmedi değil. İşte Apple bu yüzden henüz bu teknolojiye geçişin hazır olmadığını düşünüyor.

Şirket katlanabilir ekranlardaki “katlanma noktasını” gizlemeyi başarmış olsa da bu tarz cihazlarda şimdilik rekabetin başarısız olacağı ve istikrar sorunu olacağını belirtiyor. Samsun’un Galaxy Fold modelinde 200.000 kapatıp açma ömrü sunulsa da belirli bir noktadan sonra katlanma bölgesinde sorunlar oluşabildiğini gördük. Bu nedenle Apple’ın çift ekranı yan yana getirerek katlama seçeneğini tercih etmesi şu anda pek de mantıksız değil.

Katlanabilir iPhone Modeli, iPhone 11 İle Benzer Hatlara Sahip Olacak

Teknoloji analisti Jon Prosser, Apple prototipinde bir menteşe yardımıyla iki ayrı ekranın birleştirildiğini belirtiyor. Tasarım olarak iPhone 11 modellerindeki tasarım hatlarının devam ettiğini belirtiyor ve prototip modelin yuvarlak çerçevelere sahip olduğunu söylüyor.

Apple, muhtemelen bu modelde oldukça kötü görünen büyük çentikten kurtulmuş olacak. Ancak buna rağmen biraz kalın tuttuğu çerçeveler ile veya kamera deliği kullanarak ekranın içine entegre edeceği kamera sensörleri ve yüz tarama sensörleri ile Face ID teknolojisini tutmaya devam edebilir.

“Katlanabilir iPhone Modeli, Beklediğiniz Gibi Katlanmayabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın