Kombi Çalışır Çalışmaz Neden Arızaya Geçer? Kombi Arızaya Geçme Sorunu Nasıl Giderilir?

Gelişmiş teknolojileri ile birlikte yeni nesil kombiler çok daha güvenli ve çok daha verimli kullanım koşulları sağlıyor. Üstün teknolojik özellikleri kapsamında kombi cihazları çalıştırıldıklarında bir hata veya sorun algılamaları durumunda arıza modunu devreye sokar. Bu şekilde olası güvenlik risklerinin önlenmesi sağlanır. Dijital gösterge panelleri üzerinden de kombinin çalıştırıldığında neden arıza moduna girdiğine ilişkin bilgi kullanıcıya aktarılır. Kurtköy Bosch Servisi uzman teknikerlerimiz kombinizin çalışmasıyla arızaya geçmesine ilişkin verdiği arıza kodlarına dikkat etmeniz hususunda uyarıyor.

Kombiyi çalıştırmanızla birlikte dijital gösterge panelinde bir hata kodu yanıp, sönmeye başlayabilir. Bu tip bir uyarıyla karşılaştığınızda arıza moduna geçişe yol açan arızaya göre değişecek tepkiler verir. Yani bazı hata kodu uyarılarında kombi kullanılmaya devam edilebilirken, bazı hata kodlarında kombi devreye sokulamaz. Bu nedenle Taşdelen Bosch Servisi uzman teknikerleri tarafından ilgili arıza kodu uyarısına ilişkin kontrollerin sağlanması gerekir.

Kombi Arıza Kodu Nedir?

Günümüzde kombi cihazlarının dijital gösterge panelleri, kullanımına ilişkin tüketiciye çok daha ayrıntılı bilgiler vermektedir. Cihazın hangi modda olduğu, hangi işlemi gerçekleştirdiği gibi genel kullanım bilgilerinin dışında sistemdeki en ufak olağandışı durum ile ilgili olarak da bilgiler verilir. Bu bilgilerin etkin bir şekilde kullanıcıya ulaştırılabilmesi amacıyla kombilere özel kombi hata kodları oluşturulmuştur. Kombilerin gösterge panelinde yanan bu kombi hata kodları sayesinde kombinin neden hata verdiğinin anlaşılabilmesi mümkün oluyor. Tüketici kombiden aldığı bu hata kodunu, kullanma kılavuzu üzerinden karşılaştırarak, cihazda ne sorunu veya ne arızası olduğunu belirleyebiliyor.

Bireysel müdahale şansı bulunan hata kodu uyarılarına istinaden kullanma kılavuzunda çözüm yönergeleri bulunabilir. Ancak daha komplike bir arızaya işaret eden hata kodlarına müdahalenin uzman kişilerce yapılması gerekir. Bu tip durumlarda çözüm sağlanabilmesi adına Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmanız gerekir. Uzman teknikerler tarafından aldığınız hata koduna ilişkin gerekli olan arıza tespit ve arıza onarım müdahaleleri yerinde gerçekleştirilir. Servisimizin teknikerleri tarafından uygulanan tüm arıza onarım, parça değişim işlemleri 1 yıllık garantimiz altındadır. Böylelikle kombi arıza onarım işlemlerinin hem daha güvenilir ve kaliteli hem de daha ekonomik maliyetlerle gerçekleştirilmesini sağlıyoruz.

Bir yanıt yazın