Kombi Havası Neden Alınmalı? Kombi Havası Nasıl Alınır?

Yaşam standartlarını yükselten teknolojik cihazlardan birisi olan kombilerin kullanımı çeşitli hassas olgulara bağlıdır. Sorunsuz, yüksek performanslı ve güvenli bir kombi kullanımının gerçekleştirilebilmesi için sistem bileşenleri ve çalışma prensibi konusunda bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Kombilerde hava oluşması sorunu kullanıcıların çok sık karşılaştıkları durumlardan birisidir. Peteklerde yeterli verimlilikte ısıtma sağlanamamasına ve doğalgaz faturalarının yükselmesine neden olabilen kombilerdeki hava sorununun çözümü için profesyonel Kurtköy Bosch Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız.

Kombi Havası Alma Nedir?

Kombilerde hava oluşması sorunu ile çok sık karşı karşıya kalınabilmektedir. Kombilerin temel sistem özelliği gereğince basınç faktörü önemli bir rol üstlenmektedir. Kombinizin bağlı olduğu peteklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak hava sıkışması meydana gelebiliyor. Bu durumda kombinize bağlı olan peteklerin üst kısımları ısınırken, alt kısımlarının soğuk kalması gibi son derece ciddi bir performans sorunu yaşamanıza neden olur. Bu durum kombinizin ortamdaki belirlenen sıcaklık derecesini sağlayabilmek için daha fazla çalışmasına neden olur.

Kombinizin daha fazla ve daha yoğun şekilde çalışması durumunda hem kombinizin sistem bileşenlerinde daha fazla yıpranma yaşanmasına hem de doğalgaz tüketiminin artmasına neden olur. Üstelik doğalgaz tüketimi artarken, aldığınız ısı verimliliği de her zaman yetersiz kalır. Bu yüzden Sultanbeyli Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz kombinizin hava sıkışması olan peteklerindeki havanın alınmasına hassasiyet göstermenizi tavsiye ediyor.

Kombi Havası Nasıl Alınır?

Kombilerde hava alma işlemi herkes tarafından kolayca gerçekleştirilebilecek bir işlemdir ve Çekmeköy Baymak kombi Servisi hizmetlerine başvurulması gerekliliği bulunmamaktadır. Kombi havası alma işlemleri yaygın bilinenin aksine kombi cihazı üzerinde değil, bağlı olan petekler üzerinden gerçekleştirilir. Bu işlem için “purjör anahtarı” olarak tabir edilen ekipmana sahip olmanız ise dikkat etmeniz gereken en önemli husustur. Petek üzerinde bulunan vanayı saat yönünün tersine döndürerek, sıcak su akışının gerçekleşmesi beklenmelidir. Bu suyun gelmesiyle birlikte petek içerisinde meydana gelen hava sıkışmasının giderilerek, içerideki tüm havanın boşaltılabildiği anlaşılır.

Kombide hava alma işlemi yapıldıktan sonra basınç değerlerinde de düşüş yaşanacaktır. Bu durumda kombinize su takviyesi yaparak, düşen basıncı ideal seviyesine yeniden getirmeniz gerekir. Kombinizde bu işlemi yaptıktan sonra da peteklerde yeterli verimlilikte ısıtma sağlanamadığı durumlarda ise mutlaka profesyonel Kombi Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın