Madalyonun İçi ile İnsanın İç Dünyasına Adım Atın

Son dönemlerde adını çokça duyduğumuz Kırmızı Oda dizisinin esinlendiği kitap olan Madalyonun İçi kitabı birçok kişinin en sevdiği kitaplar arasındadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri okurun hasta doktor ilişkisini kitapta net bir şekilde görmesidir. Bu kitapta psikiyatri kliniğine giden birçok hastanın hayatını yazar kendi yaşadığı olaylardan esinlenerek yazmıştır. Bu  pek çok kişiye ilham kaynağı olmuştur aynı zamanda bu kitap insanları anlamamızı sağlar. Kitap ortak dertleri anlatmasının yanı sıra özgün bir dille yazılmıştır. Hayatıyla da öne çıkan yazar 2020 yılında aldığı ödül ile başarısına başarı katmıştır. Gelin sizle Madalyonun İçi kitabını yazan Gülseren Budayıcıoğlu’nu tanıyalım.

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Kırmızı Oda dizisinin ilham alındığı kitabın yazarı olan Gülseren Budayıcıoğlu, hayatıyla da bir o kadar dikkat çekicidir. Ankara’da doğan yazar ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Ardından tıp fakültesinde öğrenim gördü. Tıp fakültesinde öğrenim görürken TRT’nin yaptığı sınavlara katıldı  ve bu sınavlarda başarılı olarak televizyona atıldı. Ancak ilerleyen zamanlarda yazardan bir seçim yapması istendi. O da fakülteyi seçti.

Fakülteyi bitirdikten sonra asistan olarak atandı.  Burada da TRT’de program sunması istendi ancak bir problem vardı. O dönem üniversitenin dekanından izin alması gerekti. O da dekanı bunu iletti ancak dekan bunu kabul etmedi. Yazar sonrasında iki program sundu ve dekan bunu öğrendi. Asistanlıktan alınarak doktorasına daha sonra devam etti. Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı gibi birçok dizinin ilham kaynağı olan bu yazar, hayatı boyunca kendini eğitime adamıştır.

Hastaları ile olan ilişkilerini iyi bir dille anlatan yazar bizim de o gibi insanlarla iletişimimizi kolaylaştırır. Yazarın eserlerinde pekçok hayat hikayesinin aslında o kadar kolay olmadığını görüyoruz. Bizden ne kadar uzak görünse de aslında yaşamınızın tam içinde olan gerçekçiliği son noktasına kadar bizlere anlatır. Bundan dolayı yazarın eserleri son döneme damgasını vuruyor. Hak ettiği ilgiyi gören yazar gün geçtikçe daha çok okura ulaşıyor. Bunun en büyük  nedenlerinden biri  kitaplarının televizyon dizilerine uyarlanmasıdır. Yaşanan trajedik olayları ile bizi gün geçtikçe daha çok merak ettiren dizi olan Kırmızı Oda pek çok kişinin konuştuğu bir dizidir.

Kırmızı Oda

Madalyonun İçi kitabından esinlenerek diziye çevrilen Kırmızı Oda yaşanan olaylarla seyirciyi hem hayran bırakır hem de oldukça şaşırtır. Seyirci gerçek hayat hikayelerini izleyerek, psikolojik problemi olan insanlarla empati kurma yeteneğini geliştirir. Kırmızı Oda dizisinden sonra artık etrafımızda bu tür rahatsızlıkları olan insanları tanıyabilir hale geldik. Bu bize günümüz dizilerinin kazandırmadığı empati yeteneğini ve daha pekçok özelliği kazandırır. İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanan kişiler, psikolojik rahatsızlığı olanlar, intihara kadar sürüklenen bireyler ve daha pek çok olayı bu dizide görebiliyoruz.

Bu dizideki kişilerin yaşamlarına bakıldığında bizden çok uzaktalarmış gibi görünseler de aslında etrafımızda bir yerlerde olduğunu anlayabiliyoruz. Etrafımızda bu kişilerle karşılaşırsak onlara nasıl davranacağımızı öğreten bu dizi gün geçtikçe seyirciyi daha çok etkisi altına alıyor. Usta oyuncu kadrosu, işlediği konular ve insana verdiği öğütler ile bu dizi adından sürekli bahsettirmeye başlamıştır.

Madalyonun İçi Fiyatları

Madalyonun İçi kitabı özellikle Kırmızı Oda dizisinden sonra oldukça rağbet görmüştür. En çok arananlar arasında olan bu kitabın fiyatları alındığı yere göre değişiklik gösterir. Her kitabevinde mutlaka bulabileceğiniz bu kitap kendini geliştirmek isteyenlerin ilk tercihlerindendir. Bu kitabın satışı yalnızca kitapevleri ile sınırlı değildir. İnternet üzerinden de söyleyebileceğiniz bu kitap, pek çok kitabevinin internet sitesinde bulunur. Bu sayede kitaba ulaşmak oldukça kolaydır.

Kitabevlerinin kimi zaman yaptığı indirimlerle de bu kitaba daha uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu internet sitesi üzerinden yaptığınız alışverişlerdir. İnternet  üzerinden kitap alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus kitabın yorumlarıdır. Kitap yorumlarında kitabın olduğu gibi değil yanlış bir şekilde gönderildiğini söyleyen kullanıcılar var ise o site tercih edilmemelidir. Yaşanan olayları ile hayatımıza damga vurmuş olan bu kitap insanın ömrü hayatı boyunca mutlaka okuması gereken kitaplardan biridir.

Bir yanıt yazın