Merakla Beklenen Redmi K30 Pro Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Xiaomi‘nin alt markası Redmi, bir hafta sonra merakla beklenen Redmi K30 Pro modelinin tanıtımını gerçekleştirecek. Cihazın tasarımı ile ilgili detaylar zaten daha önceden ortaya çıkmıştı, şimdi de şirket Redmi K30 Pro tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı.

Akıllı telefonun tasarımıyla alakalı bazı render görüntüleri Çin’in sosyal medya platformu Weibo üzerinden defalarca paylaşılıyor. Paylaşılan sızıntı görseller sayesinde Redmi K30 Pro’nun arka tarafta dairesel dörtlü kamera kurulumuna sahip olduğunu görüyoruz. Cihaz ön tarafta deliksiz ve çerçevesiz bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Ön kamera çözümü için ise pop-up selfie kamerası kullanıyor.

Cihazın tanıtım tarihi ile ilgili Xiaomi CEO’su Lei Jun, bir teaser yayınladı. Yakın zamanda gözler önüne serilecek Redmi amiral gemisinin, çok beklenen Huawei P40 Pro modelinden sadece iki gün önce yani 24 Mart’ta tanıtılacağını doğruladı. Ayrıca şirket, geçen yılki Redmi K20 Avengers Edition modeli gibi özel bir sürüm için de çalışıyor. Bu özel sürüm için Hızlı ve Öfkeli ile bir iş ortaklığına gitmiş gibi görünüyorlar.

Redmi K30 Pro Beklenen Özellikler

Redmi K30 Pro için paylaşılan render görüntüsünde, cihazın 64MP birincil kameraya sahip olacağını görüyoruz. Büyük ihtimalle Poco X2 modelinde gördüğümüz Sony IMX686 sensörü olacak. Dairesel kamera modülünün hemen ortasında yazılmış olan bir 64MP ibaresini görebilirsiniz. Akıllı telefon pop-up kamera modülü ve üst tarafta 3.5mm kulaklık jakı ile birlikte gelecek. Büyük ihtimalle önceki modele benzer bir AMOLED ekrana sahip olacak.

Redmi K30 Pro’nun Qualcomm’un şu anki en yeni işlemcisi olan Snapdragon 865 yonga seti ile güçlendirildiği de onaylandı. Cihazda LPDDR5 RAM, UFS 3.1 depolama ve 5G desteği olacak. Şirket Weibo üzerinden amiral gemisinin AnTuTu kıyaslama videosunu paylaştı. Cihaz AnTuTu testinde 610.000’in üzerinde bir skor elde etti. Bahsettiğimiz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Akıllı telefonun 33W hızlı şarj desteğine sahip 4.700mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olması bekleniyor. Kısa bir süre önce bu hızlı şarj teknolojisinin Redmi Note 9 Pro Max modeli ile birlikte karşımıza çıktığını görmüştük. Redmi K30 Pro modeli ile alakalı daha fazla detay geldiği zaman sizi bilgilendireceğiz. Bunun yanında Redmi K30 Pro tanıtım günü geldiğinde ise özellikleri ve fiyatına dair her şeyi sizlere sunacağız.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın