Mutluluk Çubuğu Faydaları

 Mutluluk çubuğu veya diğer adıyla penil protezi sertleşme problemi yaşayan insanların günümüzde sıklıkla araştırdığı konulardandır. Protez denince insanın aklına birçok soru gelmektedir. Örneğin; zevk alabilecek miyim, boşalmamı etkiler mi gibi insanların akıllarında soru işaretleri oluşmaktadır. İnsanlar protez denince el veya ayak protezi gibi şeyler canlandırmaktadır. Bunun sebepleri arasında da kişinin protezi iyi anlayamaması ya da hekimlerce ayrıntılı anlatılmadığı içindir.

 Dışarıdan Bakıldığında Protez Belli Oluyor mu?

 İnsanlar proteze başta ön yargılı oldukları için genellikle takılan mutluluk çubuğu konusunda bazı endişeler taşımaktadır. Yapılan protezler 0 belli olmaz denmese de gözle görülür şekilde belli olmamaktadır. Bu da daha çok ameliyatı yapacak doktor veya kullanılacak mutluluk çubuğunun kalitesi ile alakalı olmaktadır.

 Protezin belli olup olmadığı konusunda şüphelerin kaynağına indiğimizde insanların bu protezi el, ayak protezi gibi sanmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü bir kişinin el ve ayak protezi takıldığı zaman dışarıdan bakıldığında belli olmaktadır. Mutluluk çubuğu bunun aksine penisin içerisine yerleştirilmektedir. Cildin içerisine yerleştirildiği için bakılınca penil protez belli olmamaktadır.

 Mutluluk Çubuğu Takıldığında Zevk Alınır mı?

 Penis protezi operasyonu zevk almaya engel teşkil etmemektedir. Çünkü penis protezi sertleşen kısımların içerisindeki bölgelere yerleştirilmektedir. Penisin cilt ve cilt altındaki sinirler aracılığıyla haz almasını sağlayan yerler vardır. Protezin bu yerlerle hiçbir alakası olmamaktadır. Dolayısıyla hastaya iki taraflı protez yerleştirildiği zaman penisin algı mekanizması değişmemektedir. Bu nedenle vajen içerisine girildiği zaman vajenin yumuşaklığı, sıcaklığı ve kayganlığı hissedilmektedir.

 Mutluluk Çubuğu Boşalmayı Etkiler mi?

 Takılan protez zevk almaya sorun olmadığı gibi boşalmaya da engel değildir. Yerleştirilen mutluluk çubuğu hiçbir şekilde idrar yollarına zarar vermemektedir. Dolasıyla ne idrar yapmada engel teşkil etmediği gibi boşalmada da kötü bir etkisi olmamaktadır. Boşalmaya sorun olmadığı gibi çocuk sahibi de rahatlıkla olunmaktadır.

 Enfeksiyon Riski Var mıdır?

 İnsanların aklına gelen başka bir soru ise ameliyat sonrası enfeksiyonla alakalıdır. Vücudun bu protezi reddedip reddetmeyeceği konusunda şüpheler bulunmaktadır. Her ameliyatın bir enfeksiyon riski bulunduğu gibi bu ameliyatın da enfeksiyon riski bulunmaktadır. Diğer ameliyatlara nazaran günümüzde penis protezi ameliyatının enfeksiyon riski %1’in altındadır. Bu kadar az riskin olmasının sebepleri şunlardır;

 – Hastaların ameliyata çok iyi hazırlanması

 – Hastanın ameliyattan sonra bakımlarının çok iyi yapılması

 – Yeni tip protezler antibiyotik emebilir özelliğe sahiptir

 Sonuç olarak penis mutluluk çubuğu faydaları konusunda bunları söylemek mümkündür. Bu konu hakkında çok iyi araştırma yapılmalıdır. Alanında uzman hekimlere danışılmalıdır. Ameliyat olmadan önce ilaç tedavisi, terapiler ve şok dalgası gibi uygulamalar denenmelidir.

Bir yanıt yazın