OnePlus Z Modeli, 12GB RAM İle Birlikte Geekbench’te Ortaya Çıktı

OnePlus, Nisan ayında amiral gemisi OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro akıllı telefon modellerini piyasaya sürdü. Bu cihazlardan sonra ise söylentilere göre orta sınıf bir OnePlus Z modeli tanıtacağı iddia edildi. Bu akıllı telefonun Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setinden gücünü alması bekleniyor ve Temmuz ayında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Bugün gizemli bir OnePlus akıllı telefon modeli Geekbench’te ortaya çıktı. Geekbench testinde beliren bu modelin özelliklerine baktığımızda cihazın OnePlus Z olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Geekbench 5 testinde ortaya çıkan OnePlus AC2003 model numarasına sahip cihaz, tek çekirdekli testte 612 puan alırken çok çekirdekli testte ise 1955 puan elde etmiş durumda. Akıllı telefon “Lito” olarak adlandırılan sekiz çekirdekli bir Qualcomm işlemciden güç alıyor.

Geçtiğimiz gün Geekbench test skoru açıklanan OPPO Reno4 modeli de yine “Lito” isimli işlemciden güç alıyordu. Reno4 modelinin Snapdragon 765G yonga seti ile piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu nedenle OnePlus Z modelinin de aynı yonga seti ile gelme olasılığı yüksektir.

OnePlus Z Modeli 12GB RAM İle Gelecek!

Daha önceden ortaya çıkan bazı raporlar da OnePlus Z’nin Qualcomm Snapdragon 765G ile geleceğini iddia ediyordu. Birçok kaynak tarafından bu işlemcinin işaret edilmesi bu olasılığı arttırıyor. Geekbench listesinde de görüldüğü gibi cihaz Android 10 işletim sistemi ile gelirken 12GB gibi büyük bir RAM’e sahiptir.

Akıllı telefonun 90Hz yenileme hızına sahip düz bir ekran ile karşımıza geleceği iddia ediliyor. Muhtemelen ön tarafında kamera delikli bir ekran tasarımı olacak. Bu ekranın boyutunun ise 6.4 inç olacağı söyleniyor. Cihazın arka bölümünde ise 48MP + 16MP + 12MP şeklinde üçlü kamera kurulumu görebiliriz.

OnePlus Z modelinin 4.000mAh kapasiteli bir batarya ile gelme olasılığı yüksek. Ayrıca bu bataryaya ek olarak 30W hızlı şarj özelliği de sunulabilir. 12GB RAM’in yanında 8GB’lık bellek seçeneği de mevcut olabilir. Akıllı telefonun fiyatının ise yaklaşık olarak $500 seviyesinde olması bekleniyor.

“OnePlus Z Modeli, 12GB RAM İle Birlikte Geekbench’te Ortaya Çıktı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın