Oppo A52 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Oppo durdurulamıyor! Şirket koronavirüs salgınına rağmen yeni akıllı telefon modellerini tanıtmaya devam ediyor. Şirket, bugün Çin’de yeni orta sınıf akıllı telefonu olan Oppo A52 modelini tanıttı. Bu model dörtlü kamera modülü ve 5.000mAh kapasiteli büyük bataryası ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Oppo A52 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Oppo A52 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefonun ön bölümündeki tasarımdan başlamak gerekirse ilk dikkat çeken detay ekranın sol üst köşesinde yer alan kamera deliği oluyor. Cihazın arka tarafında ise sol üst bölümde dörtlü kamera modülü yer alıyor. Akıllı telefonun yan tarafında bulunan güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucusu bir diğer tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor.

Cihaz mavi ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile birlikte satışa sunuluyor. Bunun yanında şarj ve dosya aktarımı için telefonun alt kısmında USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6.5 inç boyutunda, 2400 x 1080 piksel çözünürlüğünde FHD+ LCD ekran ile geliyor. Bu ekranda bir kamera deliği bulunuyor ve ekranın ekran/kasa oranı %90.5 olarak karşımıza çıkıyor. Ekranın en/boy oranı ise 20:9 olarak belirtilmiş.

Kamera Özellikleri

İlk olarak cihazın ekranındaki deliğe yerleştirilmiş özçekim kamerasından bahsedelim. Burada 8MP olarak bir ön kamera bulunuyor. Arka bölümde ise dörtlü kamera kurulumu karşımıza çıkıyor. Bu dörtlü kamera modülü 12MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2 adet 2MP’lik yardımcı kameralar ile sunuluyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefonda 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor. Aynı zamanda cihazı kısa sürede şarj etmenize olanak tanıyan 18W hızlı şarj özelliği de cihazla birlikte geliyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un Snapdragon 665 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı sunuluyor. Dilerseniz bu depolama alanını microSD kart desteği sayesinde genişletebiliyorsunuz. Akıllı telefonda stereo destekli çift hoparlör bulunuyor. Cihaz kutudan Android 10 tabanlı ColorOS 7.1 arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Oppo A52 Özellikleri:

  • Ekran: 6.5 inç, 2400 x 1080p, FullHD+ LCD
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 12MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP + 2MP
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665
  • RAM: 8GB
  • Depolama Alanı: 128GB
  • Batarya: 5.000mAh
  • İşletim Sistem: Android 10 tabanlı ColorOS 7.1
  • Renkler: Siyah ve Mavi

İşte Oppo A52 Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB depolama: $225

*Belirtilen fiyat cihazın Çin’deki satış fiyatıdır. Akıllı telefonun kürsel satışına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak

Bir yanıt yazın