PlayStation 5 Resmi Olarak Tanıtıldı!

Dünyanın en çok satan konsollarından biri olan PlayStation 5, dün gece çevrimiçi olarak yapılan bir lansman ile birlikte tanıtıldı. Tasarımı ve teknik özellikleri (kesin değil) hakkında bilgi sahibi olduğumuz yeni nesil konsol, oldukça iddialı geliyor.

Öncelikle belirtmemiz gerekirse, PlayStation 5 konsolunun 2 farklı versiyonu bulunacak. Bunlardan birisi klasik olarak bildiğimiz konsol iken, diğeri Digital Edition adı altında olacak ve herhangi bir fiziksel disk (CD, Blu-Ray) takılamayacak. Oyunları internet üzerinden indirip oynayabileceksiniz.

PlayStation 5 (kesin olmayan) teknik özellikleri:

  • İşlemci: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU, 3,5 GHz
  • Grafik İşlemci: AMD Radeon RDNA 2, 2.23 GHz
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • Depolama: 825 GB SSD, 5.5 GB/sn okuma ve yazma hızı
  • Ses: Tempest 3D
  • Oyun Diski: Ultra HD Blu-ray
  • Video Çıkışı: 4K 120 Hz, 8K, VRR desteği (HDMI 2.1)

Sony, özellikle SSD disklerini aylardır ön plana çıkarıyordu. Bahsedilen özellikler onaylanırsa, saniyede 5.5GB okuma hızı gerçekten üst düzey bir seviye olabilir. Bu durum, PS4 ile kıyasladığımızda saniyede 200 MB okuma hızına sahipti. Karşılaştırmayı sizlere bırakıyoruz.

Bunun yanında yeni konsol, AMD’nin RDNA 2 mimarisine sahip grafik kartı ile birlikte gelecek. Bu kart, 10.28 TFLOPs performansına kadar erişebilecek. Daha iyi anlamak adına kıyaslama yapmak gerekirse, PS4 konsolu 1.84 TFLOPs, PS4 Pro ise 4.2 TFLOPs performansına erişiyordu. Aradaki fark gerçekten büyük diyebiliriz.

Son olarak ise yeni nesil konsolun 2020 Kasım – Aralık döneminde çıkması bekleniyor. Fiyatı için henüz net bir bilgi verilmemiş olsa da, Ağustos ayında yapılacak olan ikinci büyük etkinlik ile birlikte tüm detayları öğreneceğimiz düşünüyoruz. Fiyat için ayrıca internette 499 dolar ile çıkış yapacağı yönünde dedikodular döndüğünü de ekleyelim.

Bir yanıt yazın