Poco F2 Pro Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Poco F2 Pro modeli son zamanlarda en çok beklenen akıllı telefonlardan biriydi ve nihayet tanıtıldı. Bu model ile ilgili bir çok şey yazılıp çizildi ve birçok kişi tarafından sevilecek özelliklere sahip olan cihaz sonunda karşımıza çıktı.

Xiaomi’nin Poco markası altında tanıttığı cihazlar, yüksek özellikleri ve diğer amiral gemisi modellere kıyasla daha iyi fiyatlandırmaları ile oldukça popüler oldular. Yeni F2 Pro modeli de diğer modelleri aratmayacak şekilde daha güçlü donanım ve daha güçlü kamera özellikleri ile geliyor.

Poco F2 Pro Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Poco F2 Pro modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Poco’nun yeni F2 Pro modelinin tasarımı Redmi K30 Pro ile aynı özellikleri bizlere sunuyor. Akıllı telefonun gövdesi alüminyum ve premium camdan oluşmaktadır. Ön bölüme baktığımız zaman tam ekran deneyiminin gayet iyi sunulduğunu görüyoruz. Bu deneyimi artıran en büyük etmen ise pop-up kamera çözümüdür. Bu sayede ekranda herhangi bir delik veya çentik görmemiş oluyoruz.

Arka bölüme baktığımızda ise cihazın üst bölümüne doğru ortalanmış yuvarlak hatlı dörtlü kamera kurulumu karşımıza çıkıyor. Bu modülün hemen altında ise bir LED flaş bulunuyor. Akıllı telefonda darbelere ve düşmelere karşı koruyan Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi mevcut ve ekran içi parmak izi sensörü var.

Şirket bu cihazda mavi, beyaz, mor ve gri renk seçeneklerini sunmuş durumda. Cihazın üstünde 3.5mm kulaklık girişi yer alırken alt bölümde ise USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6.67 inç boyutunda, 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde ve 20:9 en/boy oranına sahip FHD+ AMOLED ekran ile birlikte geliyor. Bu ekran 60Hz yenileme hızına sahipken dokunma örnekleme hızı ise 180Hz. HDR10+ teknolojisini destekleyen ekran aynı zamanda 1200nit parlaklığa da ulaşabiliyor.

Kamera Özellikleri

Poco F2 Pro’da pop-up kamera bulunuyor ve bu kamera 20MP sensör şeklinde sunuluyor. 120fps video kaydı yapabilen kamera aynı zamanda vlog modu gibi özellikleri de beraberinde getiriyor. Bu hareketli kamera modülünün yan taraflarında aynı zamanda RGB bildirim ışıkları var burayı seçtiğiniz renkte özelleştirebiliyorsunuz.

Cihazın arka bölümünde ise tasarım özelliklerinde de bahsettiğimiz gibi dairesel hatlı dörtlü kamera modülü bulunuyor. Bu dörtlü modül 64MP birincil kamera ile birlikte geliyor ve bu kamera ile 8K video kayıtları yapabiliyorsunuz. Diğer üç kamera ise 13MP ultra geniş açılı kamera, 5MP telefoto makro kamera ve 2MP derinlik sensörü olarak sunuluyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefonda 4.700mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Buna ek olarak 33W hızlı şarj teknolojisi ve Quick Charge 4+ özelliği cihazda bulunuyor. Xiaomi, 33W hızlı şarj teknolojisi kullanıldığı taktirde 63 dakika içinde pilin %100 olacağını belirtiyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un 5G desteğine sahip olan Snapdragon 865 yonga setinden alıyor. Cihazda LiquidCool 2.0 teknolojisi bulunuyor ve bu sayede oyun performansı konusunda etkileyici sonuçlar otaya koyabiliyor. Bellek konusuna gelirsek Poco, bu model için 6GB ve 8GB RAM seçenekleri sunuyor. Depolama alanı olarak ise 128GB ve 256GB seçenekleri bulunuyor.

Cihazdaki bağlantılardan bahsetmek gerekirse, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, Wi-Fi 6 teknolojilerinin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefon AnTuTu Benchmark testinde ise 589,983 skor elde ederek OnePlus 8 Pro ve Galaxy S20+ modellerini geçiyor. Cihaz kutudan Android 10 tabanlı MIUI 11 arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Poco F2 Pro Özellikleri:

  • Ekran: 6.67 inç, 1080 x 2340 piksel, FullHD+ AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865
  • RAM: 6GB / 8GB
  • Depolama: 128GB / 256GB
  • Ön Kamera: 20MP
  • Arka Kamera: 64MP birincil kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera, 5MP telefoto makro kamera, 2MP derinlik sensörü
  • Batarya: 4.700mAh, 30W hızlı şarj
  • Boyutlar: 163.3 x 75.4 x 8.9 mm
  • Ağırlık: 218g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 11
  • Renkler: Mavi, Beyaz, Mor, Gri

İşte Poco F2 Pro Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB depolama: €499
  • 8GB RAM + 256GB depolama: €599

Kaynak

Bir yanıt yazın