Polestar, Çevre Dostu Precept Otomobilini Üretime Geçirecek

Polestar’ın Precept isimli konsept otomobili, birçok konsept otomobil ile aynı acımasız kaderi paylaşmayacak. Volvo‘nun bir alt kuruluşu olan Polestar tarafından geliştirilen çevre dostu Precept, hayran kitlesinden gelen güçlü bir ilgi sonucu bir konsept olarak kalmayacak ve üretim bandındaki yerini alacak. Polestar, seri üretim versiyonunun hangi farklılıklar ile geleceğini açıklamasa da, konseptin genel tasarım detayları itibariyle benzer kalmasını bekliyoruz.

Firma, Precept’i Çin’deki yeni bir karbon nötr tesiste üreteceğini duyurdu. Üretimin ne zaman başlayacağına dair herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı. Precept’in kabini; plastik şişeler, mantar vinil ve balık ağları dahil olmak üzere bir miktar geri dönüştürülmüş ve geri kazanılmış malzeme ile üretilecek. Bununla birlikte otomobilin hem iç hem de dış bölümünde keten bileşimi göreceğiz.

Bu otomobil, aynı zamanda Polestar’ın yarı otonom sürüş hedeflerinin bir yansımasıdır. Araçta yer alacak olan LiDAR sensörü, “artırılmış sürüş yardımı” sunarken Polestar 2’nin ızgarası bir kamera ve radar sensörleriyle değiştirildi. Precept ayrıca Volvo Concept 40.2’yi temel alan Polestar 2’den daha şık ve daha orijinal bir görünüme sahip.

Polestar’ın konsept olarak geliştirdiği Precept isimli otomobilini üretmeye başlayacak olması aslında çok da şaşırtıcı değil. Markanın geçmişine bir göz attığımız zaman yeni otomobiller ile karşımıza çıkmak istemesi oldukça normal bir durum. Çünkü Volvo’nun alt kuruluşu olan Polestar’ın şu anda garajında sadece iki farklı model yer alıyor.

Henüz genç ve bağımsız olan markanın elektrikli otomobil arayan kullanıcılar için böyle lüks bir seçenek sunmak istemesi normaldir. Bununla birlikte Tesla gibi güçlü rakiplerle bariz bir rekabetin de önünü açacaktır. Precept, Model S gibi elektrikli otomobillere doğrudan bir meydan okuma sunmayabilir ancak uygulanabilir bir alternatif sağlayabilir.

“Polestar, Çevre Dostu Precept Otomobilini Üretime Geçirecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın