Realme Q2 Pro 5G Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme, yeni 5G destekli orta sınıf akıllı telefon modellerini tanıttı. Bugünkü tanıtımda yer alan Realme Q2 Pro 5G modeli, gücünü 5G destekli MediaTek Dimensity 800U yonga setinden alıyor. Bununla birlikte 8GB RAM’e sahip olan cihazda 48MP dörtlü arka kamera kurulumu bulunuyor. Realme’nin ekrana gömülü parmak izi okuyucu sunduğu modelde ayrıca 65W hızlı şarj desteğine sahip 4.300mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor.

Realme Q2 5G Pro Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Realme Q2 Pro 5G modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon sol üst köşesinde bir kamera deliğine sahip ekranla birlikte karşımıza çıkmaktadır. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri oldukça ince bir şekilde sunulurken, alt çerçevesi ise diğerlerine göre daha kalın bir şekilde gözükmektedir. Bununla birlikte cihazın arka bölümünde baktığımız zaman sol üste konumlandırılmış büyük bir kamera modülü görüyoruz. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumunun yanı sıra bir de LED flaş yer alıyor.

Cihazın arka bölümünde kamera modülü ve “Realme” logosu dışında herhangi bir detay bulunmuyor. Arkada veya güç butonuna entegre edilmiş parmak izi okuyucuya sahip olmayan modelde daha iyi bir şekilde ekran içine gömülü olarak gelen optik parmak izi tarayıcı bulunuyor. Realme, yeni modelini gradyan ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bunun yanı sıra bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan modelde aynı zamanda 3,5mm ses portu da bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Realme Q2 Pro 5G modeli, 6,4 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED bir ekranla birlikte geliyor. Cihazın bu ekranı 600 nite kadar ekran parlaklığı sunarken 20:9 en boy oranı ile karşımıza çıkıyor. %82,6 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranının inç başına piksel yoğunluğu ise 411ppi değerindedir. Ayrıca cihazın ekranı Corning Gorilla Glass koruma teknolojisi tarafından korunmaktadır.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun nokta ekran tasarım anlayışı kapsamında kamera deliği ile birlikte geldiğiniz belirtmiştik. Realme, bu kamera deliği içerisinde 16MP, f/2.5 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir özçekim kamerası sunuyor. Panorama çekimler yapabilen ve HDR desteğine sahip olan bu kamera ile 1080p 30/120FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Realme Q2 Pro’nun arka bölümünde ise dikey bir kamera modülü içerisinde LED flaş ve dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Bu dörtlü kurulum 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör ve 2MP makro kamera olarak sunuluyor. HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 30/60/120FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Realme Q2 Pro 5G modeli, 4.300mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte gelmektedir. Biraz daha yüksek kapasiteli olsaydı daha iyi olabilirdi. Realme, bu batarya ile birlikte bir hızlı şarj desteği sunmayı ihmal etmemiş. Şirketin yeni modelinde sunduğu 30W hızlı şarj desteği sayesinde kısa süreler içerisinde akıllı telefonu tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon, gücünü MediaTek’in 5G destekli Dimensity 800U yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak cihazda 8GB RAM bulunuyor. Depolama konusunda ise 128GB ve 256GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği sunuluyor. Cihazda ne yazık ki herhangi bir MicroSD kart yuvası yer almıyor. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı Realme UI sürümü ile birlikte çıkıyor.

İşte Realme Q2 Pro 5G Özellikleri:

  • Ekran: 6,4 inç, 1080 x 2400p, Super AMOLED
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 800U 5G
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB / 256GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör, 2 MP makro kamera
  • Batarya: 4.300mAh, 30W hızlı şarj
  • Boyutlar: 160,9 x 74,4 x 8,1 mm
  • Ağırlık: 175 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Realme UI
  • Renkler: Beyaz, Gradyan

İşte Realme Q2 Pro 5G Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $265
  • 8GB RAM + 256GB dahili depolama: $300

Kaynak

Bir yanıt yazın