Samsung, Çıkarılabilir Bataryaya Sahip Telefonları Geri Getirebilir

Samsung, Galaxy S6 serisi ile birlikte çıkarılabilir bataryaya sahip amiral gemisi telefon modelleri üretmeyi bıraktı. Şirket, yeni bir tasarım anlayışına geçiş yaptı ve kullanıcılar için daha kaliteli sonuçlar sunan bataryalara geçiş yapıldı. Aynı zamanda polikarbonat malzemeler yerine yüksek kaliteli cam ve alaşımlar yer aldı.

Yeni tasarım anlayışı ile birlikte Samsung, amiral gemisi serisinde microSD kart ve çıkarılabilir batarya desteğini S6 modeli ile birlikte bıraktı. Bu iki özelliği de oldukça yoğun bir şekilde kullanan Samsung kullanıcıları ise şirketin bu hamlesine karşılık büyük bir tepki gösterdi.

Bu büyük tepki karşısında Samsung müşterilerine kulak verdi ve bir yıl sonra piyasaya sürdüğü Galaxy S7 ailesi ile birlikte microSD kart desteğini geri getirdi. Ancak Samsung kullanıcıları çıkarılabilir bataryaların asla geri dönmeyeceği gerçeği ile yüzleşmek zorunda kaldı.

Çıkarılabilir bataryalar aslında oldukça kullanışlıdır. Kullanıcılar bataryanın ömrü bittiği zaman hemen bir yenisini alıp kolaylıkla değiştirebilirler. Hatta bazı kullanıcılar gün içinde bile iki batarya ile dolaşıp biri bitince diğerini cihaza takıyorlardı.

Çıkarılabilir Bataryaya Sahip Telefonlara İhtiyaç Ortadan Kalkmış Olabilir

Şimdilerde oldukça yüksek kapasiteli bataryaya sahip akıllı telefon modelleri görüyoruz. Bu yüksek bataryaların yanında hızlı şarj teknolojileri de yine oldukça gelişmiş durumda. Yeni nesil amiral gemisi telefonlar artık 1 saatten bile kısa sürede tam şarja ulaşabiliyor.

Yeni büyük bataryalar ve gerçekten hızlı şarj teknolojileri ile birlikte bataryaların kullanım ömrü de artmış durumda. Artık bir çok yeni nesil akıllı telefonu tek bir şarj ile bir gün boyunca rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bu durumdan dolayı da firmalar çıkarılabilir bataryalar ile uğraşmak istemiyorlar.

Ancak bazı kullanıcı kitleleri bu çıkarılabilir batarya konusunda oldukça istekliler ve bu teknolojinin geri gelmesini istemektedirler. Bu batarya değiştirme rahatlığını yeniden sunmak isteyen bir şirket var. Bu şirket de Güney Koreli teknoloji devi Samsung’dan bir başkası değil. Şirket, bu rahatlığı uygun fiyatlı modeller ile kullanıcılara geri vermeyi planlıyor.

Bu özellik yalnızca uygun fiyatlı modellerde mevcut olabilir. Şirketin amiral gemisi veya orta sınıf modeller için böyle bir planı olduğu düşünülmüyor. Giriş seviyesi olacak olan Galaxy A01e modelinde bu özelliğinin sunulabileceği belirtiliyor. Bu modelin model numarası ise SM-A013F şeklinde tanımlanmaktadır.

“Samsung, Çıkarılabilir Bataryaya Sahip Telefonları Geri Getirebilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın