Samsung Üretimi Isocell GN1 Daha İyi Odak ve Fotoğraflar Vaat Ediyor

Harika bir akıllı telefon kamerası oluşturmak için, önce harika bir mobil kamera sensörüne ihtiyacınız var. Samsung, gelecekteki Samsung telefonlarına çok uzun süre önce girmesi gereken bir bileşen olan yeni 50 megapiksel, 1/1.31 inç Isocell GN1 sensörünü tanıttı.

Sensör, sırasıyla otomatik netleme ve düşük ışıklı fotoğrafçılığı kapsayan iki temel özelliğe sahiptir. Birincisi, Samsung’un iki ışık dönüştüren fotodiyotun tek bir piksele paketlendiği Çift Piksel teknolojisidir. Bu, ışığın daha fazla açıdan yakalanabileceği ve fotoğraflarınızın konularının daha erken odaklanacağı anlamına gelmelidir.

İkincisi, Samsung’un Tetracell tekniği, birkaç pikselden çekilen ışığı bir araya getirmenin bir yolu olan “pixel binning” ile bu sensöre de yerleştirilmiştir. Etkili olarak 1,2 μm (zaten büyük olan) piksel boyutunu 2,4 μm’ye kadar artırır. Bu da en karanlık sahnelerde bile daha fazla ışığın yakalanmasını sağlar.

Sözünü yerine getirip getirmediğinden emin olmak için Isocell GN1’i bir telefonun içinde görmemiz gerekecek. Ancak Samsung sensörün mobil fotoğrafçılığı daha da geliştireceğinden emin görünüyor. Otofokus hızları, görünüşe göre profesyonel bir DSLR ile karşılaştırılabilir olmalıdır.

Bir basın açıklamasında Samsung Electronics sensör işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Yongin Park, “Mobil fotoğrafçılıkta bir sonraki trendlere öncülük edecek en yeni görüntü sensörü çözümlerini sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Samsung donanıma 100 megapiksel sensörde çekilen fotoğrafların ayrıntı ve kalitesiyle eşleşebileceğini iddia ettiği bazı akıllı algoritmalar uyguladı.

Ayrıca yeni sensörde gerçek zamanlı HDR işleme, elektronik görüntü sabitleme ve eldeki sahne için doğru ışık hassasiyetini otomatik olarak seçen akıllı bir ISO özelliği desteği var. Isocell GN1 ve 60 fps’de 4K ile saniyede 30 karede 8K çözünürlüğe kadar video kaydı da mümkündür.

Isocell GN1’in seri üretimi şu anda devam ediyor, bu yüzden yıl sonundan önce birkaç Samsung telefonunda görme şansımız var. Belki de yakında piyasaya sürülecek olan Note 20’de değil. Muhtemelen Galaxy S20 amiral gemileriyle aynı kamera sensörlerini taşıyacak.

Kaynak

Bir yanıt yazın