Toyota, Koronavirüs Nedeniyle Türkiye’deki Üretimi Geçici Olarak Durdurdu

Toyota Türkiye’den gelen yazılı açıklama ile Sakarya’da bulunan fabrikanın geçici olarak kapatıldığı açıklandı. Yapılan bu açıklamada fabrikanın 15 gün süre ile 5 Nisan tarihine kadar kapalı tutulacağı ifade edildi.

Bu yılın dünyanın en önemli sorunu olan Koronavirüs neredeyse her alanda negatif etkisini göstermeye hızla devam ediyor. Türkiye’de geçen hafta ilk kez görülen salgın etkisini ülkemizde giderek ettirmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle ülkemizde kamuya açık bölgelerde yaşam neredeyse durmak üzere, insanlar zorunda kalmadıkça evlerinden çıkmaktan sakınıyorlar.

Dünyanın hemen hemen her yerinde görülmeye başlayan Koronavirüs salgını yüzünden bir çok sektör bu her geçen gün etkilenmeye devam ediyor. Avrupa’da otomobil üretimi neredeyse durmak üzere. Dünyada yaşanan bu olumsuzluklar maalesef Türkiye’yide etkiliyor. Geçen hafta Ford Otosan’ın Gölcük’teki üretime ara vermesinden sonra bu hafta da Japon menşeli şirket Toyota Sakarya’da bulunan fabrikasında üretime ara vermek zorunda kalıp geçici süreliğine kapattı.

Toyota Türkiye’nin yaptığı açıklamada fabrikanın üretime ara verip kapatılmasının nedeninin çalışanlarının sağlığının korunması amaçlı olduğu gösterildi. Açıklamada fabrikanın şuan için 5 Nisan tarihine kadar üretime ara vereceği duyuruldu. Toyota Türkiye ayrıca iş ve toplumsal sağlığı desteklemek için yeni tedbirler alacağını açıkladı.

Yazılı açıklamada, Toyota Türkiye 5 Nisan tarihinden sonraki süreç için de bazı açıklamalarda bulundu. Toyota yetkilileri üretime yeniden başlandıktan sonra fabrikanın göstereceği üretim ve ihracat performansını arttırmak amaçlı çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı. Verilen bu kararlar ile birlikte Toyota’nın Sakarya’da ürettiği Corolla Sedan ve C-HR modellerinde stok sorunu yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu olmuş durumda.

Bu haber hakkındaki düşünceleriniz yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın