UMIDIGI A9 Pro Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

UMIDIGI, yeni orta sınıf özelliklere sahip olan akıllı telefon modelini tanıttı. UMIDIGI A9 Pro isimli model, gücünü MediaTek’in Helio P60 yonga setinden alıyor ve 48MP dörtlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Bununla birlikte 4.150mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan cihazın arka bölümünde fiziksel parmak izi okuyucu da bulunuyor.

UMIDIGI A9 Pro Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan UMIDIGI A9 Pro modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkıyor. UMIDIGI’nin yeni akıllı telefonunun ekranı ince üst ve yan çerçevelere sahip ancak söz konusu alt çerçeve olduğu zaman bunu söyleyemiyoruz. Cihazın arka kısmına baktığımız zaman sol üstteki kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Şirket, bu noktada dörtlü kamera kurulumu ve bir de LED flaş sunuyor.

Cihazın yine arka bölümünde, kamera modülüne yakın bir konumda fiziksel parmak izi okuyucu yer alıyor. UMIDIGI, yeni akıllı telefon modelini siyah ve yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bununla beraber cihazın alt kısmında bağlantı noktası olarak USB Type-C portunun yanı sıra bir de 3,5mm kulaklık girişi bulunuyor.

Ekran Özellikleri

UMIDIGI A9 Pro modeli, 6,3 inç boyutunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde bir LTPS ekran ile birlikte geliyor. Su damlası çentiğine sahip olan bu ekranın en boy oranı 19,5:9 olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, bu ekranın bir amiral gemisi model seviyesinde renk doğruluğuna ve doygunluğuna sahip olduğunu belirtmektedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında yer alan su damlası çentiğine değinmiştik. Şirket bu çentiğin içerisinde bir ön kamera sunuyor. Bu noktada karşımıza Sony’nin 24MP kamera sensörü çıkıyor. f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan bu özçekim kamerasıyla birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölüme geçtiğimizde ise büyük kamera modülü içerisinde dörtlü kamera kurulumu dikkatimizi çekiyor. Bu dörtlü kamera kurulumu 48MP geniş açılı ana kamera, 16MP ultra geniş açılı kamera, 5MP derinlik algılayıcı sensör ve 5MP makro kamera olarak sunuluyor. Cihazın ana kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz. Bu arada cihazın düşük RAM konfigürasyonuna sahip versiyonunda ana kamera 48MP yerine 32MP olarak sunuluyor.

Batarya Özellikleri

UMIDIGI A9 Pro modelinde 4.150mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Bu bataryayı cihazın alt kısmında yer alan USB Type-C portu üzerinden 10W hızında şarj edebiliyorsunuz. Şirket, ne yazık ki bu modelinde hızlı şarj desteği sunmuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon, gücünü MediaTek’in Helio P60 yonga setinden alıyor. Cihazda 4GB ve 64GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte depolama konusunda ise yine 64GB ve 128GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Akıllı telefon, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle birlikte çıkıyor.

İşte UMIDIGI A9 Pro Özellikleri:

  • Ekran: 6,44 inç, 1080 x 2400p, AMOLED
  • İşlemci: MediaTek Helio P60
  • RAM: 4GB / 6GB
  • Depolama: 64GB/ 128GB
  • Ön Kamera: 24MP
  • Arka Kamera: 48MP ana kamera, 16MP ultra geniş açılı kamera, 5MP derinlik algılayıcı sensör, 5MP makro kamera
  • Batarya: 4.150mAh, 10W şarj
  • Boyutlar: 158,7 x 74,9 x 8,6 mm
  • Ağırlık: 213 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Siyah, Yeşil

İşte UMIDIGI A9 Pro Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $199
  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: $233

Kaynak

Bir yanıt yazın