Xiaomi Mi 10 Lite Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi, bugün Mi 10 serisinin global tanıtım lansmanını gerçekleştirdi. Şirket, bu etkinlikte Mi 10 ve Mi 10 Pro modellerinin özelliklerini ve fiyatını açıkladı. Ancak bunlarla sınırlı kalmayan Xiaomi, sürpriz bir şekilde 5G destekli ortaya seviye Mi 10 Lite modelini de ortaya çıkardı ve tüm özellikleriyle bizlere tanıttı.

Xiaomi Mi 10 Lite Teknik Özellikleri

Düzenlenen tanıtım etkinliği ile tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Xiaomi Mi 10 Lite modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz. Cihaz 5G bağlantı desteği ve dörtlü kamera kurulumu ile güzel satış sayılarına ulaşabilir.

Tasarım Özellikleri

Diğer Mi 10 modellerinden farklı olarak bu modelde kamera deliği yerine damla çentik tasarım anlayışını görüyoruz. Arka tarafta ise gayet güzel ve simetrik bir şekilde dizilmiş dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu dörtlü kameranın hemen alt kısmında LED flaş bulunuyor. Akıllı telefonda renk seçeneği olarak mavi, beyaz ve siyah renkler bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Xiaomi Mi 10 Lite modeli 6.57 inç boyutunda Full HD+ AMOLED ekran ile birlikte geliyor. Bu ekranda ön kamera için ayrılmış bir su damlası çentiği bulunuyor. Ayrıca ekran, HDR desteğine ve ekran içi parmak izi sensörüne sahip ve 20:9 en boy oranı ile geliyor.

Kamera Özellikleri

Xiaomi’nin orta sınıf bu telefonu dörtlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Arkadaki bu kamera dizilimi 48MP birincil kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın ön tarafında ise damla çentiğin ortasına yerleştirilmiş 16MP özçekim kamerası yer alıyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon 4160 mAh kapasiteli bir batarya ile kullanıcılara sunuluyor. Bu bataryayı 20W hızlı şarj desteği sayesinde hızlı bir şekilde şarj edebiliyorsunuz. Bunun yanında cihazda USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor.

Performans Özellikleri

Mi 10 Lite modeli gücünü Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisi ve Adreno 620 grafik biriminden alıyor. Cihazda 6GB LPDDR4 RAM bulunuyor. Dahili depolama alanı olarak ise 64GB ve 128GB seçenekleri sunulmuş durumda. Bağlantı noktasında cihazda 5G desteği mevcut. Akıllı telefon Android 10 tabanlı MIUI 11 arayüzü ile birlikte geliyor.

İşte Xiaomi Mi 10 Lite Özellikleri:

  • Ekran: 6,57 inç Full HD+ AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 765G
  • RAM: 6 GB LPDDR4X
  • Depolama: 64 GB / 128 GB
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Arka Kamera: 48 MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik sensörü
  • Batarya: 4.160 mAh, 20W hızlı şarj desteği
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 11
  • Ağırlık: 192 gram

İşte Xiaomi Mi 10 Lite Fiyatı:

  • 6 GB RAM + 64 GB depolama: €349*
  • 6 GB RAM + 128 GB depolama: €399*

*Bu fiyatlar Avrupa satış fiyatı olmakla birlikte ülkemizdeki satış fiyatını temsil etmemektedir. Cihazlar ülkemizde resmi Xiaomi distribütörleri tarafından belirlenen fiyatlar ve bunların üstüne eklenen vergiler ile birlikte satışa sunulacaktır.

Kaynak

Bir yanıt yazın