Xiaomi’nin Bu Patenti Geleceğin Akıllı Telefonlarını Ortaya Koyuyor

Xiaomi, şelale ekran tasarımına ve ekran altı ön kameraya sahip olan yeni bir akıllı telefon patenti almış durumda. Xiaomi’nin bu patenti ile her iki yana uzanan şelale ekranla birlikte cihazın yaklaşık %60 kadarı ekran olmuş oluyor. Akıllı telefonun kullanıcı arayüzü, yan tarafa uzanan ekranlar ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bu sayede yandaki ekranlar sanal buton görevi de görmüş oluyor.

Xiaomi’nin Şelale Ekranlı Akıllı Telefon Patenti

Xiaomi, Eylül 2019’un sonunda Çin Paten Ofisi’ne bu tasarım için başvuruda bulundu. Patent, 3 Nisan 2020 tarihi itibariyle onaylandı ve sonrasında Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi global tasarım veritabanına dahil edildi. Patent dökümantasyonunda şelale ekran olarak da bilinen her iki tarafa 90 derece açıyla güçlü bir şekilde yuvarlanan ekrana sahip bir Xiaomi modeli olduğunu görüyoruz. Bu uzanan şelale ekran aynı zamanda çeşitli kontrollerin sağlanacağı bir kontrol arayüzü de sunuyor.

Akıllı telefonun ana ekranına geldiğiniz zaman yan taraftaki bölümlerde pil göstergesi ve ağ hızı gibi genel durum simgeleri gösteriliyor. Bir uygulamayı açtığınız zaman söz konusu uygulamanın işletim simgeleri görüntülenir. Bu kısımda müzik veya video oynatıcı bir uygula kullandığınız zaman bir medya oynatıcı kontrolleri yer alacaktır. Yani uygulama içi kısayollara bu yan panel yoluyla ulaşabilir oluyoruz.

Alınan bu patent, kullanıcı deneyimi konusuna odaklandığından dolayı ekran üst ve alt kısımlardan uzamak yerine sadece yan taraftan uzuyor. Şaşırtıcı olan kısım ise bu patentte ön kamera ekranın altına entegre edilmiş bir şekilde gözükmektedir. Bu yenilik kullanıcıların oldukça talep ettiği bir özellik olmakla beraber geldiği zaman oldukça ses getirecektir.

2019’un Haziran ayında hem Xiaomi hem de Oppo, ekranın altına entegre edilmiş bir kamera bulunan prototip akıllı telefonlarını göstermişlerdi. Ancak bu yenilikçi teknoloji şu ana kadar hiçbir firma tarafından piyasaya sürülmedi. Ekran altı kameraya sahip akıllı telefonların yaklaşık bir yıl içinde son kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Xiaomi’nin bu patenti ilerleyen zamanlarda nihai bir ürüne dönüşecek mi bunu bilmiyoruz. Ancak elbet bu teknoloji bir gün karşımıza çıkacak gibi duruyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz, yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın