Yeni Sızıntı Fotoğraf, iPhone 12 Pro Kamera Sistemini İfşa Ediyor

Sızıntı fotoğraf, üçlü lens kamerası ve LiDAR Tarayıcı ile iPhone 12 Pro kamera sistemini gösteriyor.

Bu hafta sonu Twitter’da yeni bir gönderi, bu yılki iPhone 12 Pro gibi görünen, ancak arkada revize edilmiş bir kamera dizisi olduğunu gösteriyor. 2020 iPad Pro’ya benzer şekilde, arkada yeni bir LiDAR Tarayıcısı bulunuyor.

Görüntü, yaklaşan Apple ürünleri hakkında daha önce ayrıntılar sızdırmış olan Twitter kullanıcısı @Choco_bit‘ten geliyor. Hesabın biyografisi, hesabın eski bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı tarafından kullanıldığını gösterir. Resmin bir tür kullanıcı kılavuzundan veya onarım kılavuzundan kaynaklandığı anlaşılıyor, ancak emin olamıyoruz.

Resimde, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max için kamera dizisinin hâlini açıkça görüyoruz. Bu dizi, 2020 iPad Pro’dan sonra LiDAR Tarayıcı’nın eklenmesiyle Geniş açı, Ultra Geniş açı ve Telefoto lensleri içeriyor.

Çok sayıda rapor, bu yılki iPhone 12 amiral gemilerinin arka tarafta yeni bir derinlik sensörü içereceğini öne sürdü. Bu görüntü, Apple’ın yeni LiDAR Tarayıcıyı barındırmak için kamera yumrularını nasıl yeniden düzenleyeceğine daha net bir bakış sunuyor. Örneğin, flaş sensörünün yer açmak için dizinin ortasına hareket edebileceği görülmektedir.

LiDAR Tarayıcı Nedir?

LiDAR (Light Detection and Ranging), ışık değişimi ve bu değişimin tespiti anlamına geliyor. Kameraların önünde yer alan nesnelerin uzaklıkları ve ışık değişimi sayesinde derinlikleri net bir şekilde algılanabiliyor. Kamera önündeki cisimlerin ve bu cisimlerin uzaklıklarının algılanmasıyla beraber ise 3D dijital haritalama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Gelelim 3D dijital haritalama işlemine. Şu kaynağa göre Apple bu sistemi AR teknolojisine entegre bir şekilde kullanacak.

AR sistemiyle beraber çalışıldığı zaman hatasız bir haritalama yapıldığını göreceğiz. Mesele AR efektleri tamamen hatasız bir şekilde kullanılabilecek. Bunun yanında bir nesnenin arkasında yer alacak olan sanal nesnelerin çok daha doğru bir şekilde konumlandırılması sağlanacak.

iPhone 12 Pro Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Apple’ın sonbaharda yeni iPhone 12 serisini piyasaya sürmesi bekleniyor, ancak bazı raporlar COVID-19‘un neden olduğu ekonomik belirsizlik nedeniyle güncellemelerin ertelenebileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, eğer her şey planlanırsa, Apple’ın iPhone 12 serisinin bir parçası olarak dört yeni iPhone’u tanıtması bekleniyor. Apple’ın bu yıl için yeni bir 5.4 inç iPhone, iki 6.1 inç model ve yeni bir 6.7 inç iPhone hazırladığına inanılıyor. Tüm yeni iPhone’lar OLED ekranlara sahip olacak ve 5G bağlantısını destekleyecekti. İki üst düzey modelde, bu resimde görüldüğü gibi üçlü lens kamera kurulumu + LiDAR Tarayıcı bulunur.

Tasarım açısından, 2020 iPhone 12 serisinin iPhone 4’e benzer daha kutuvâri bir gövdeye sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, bugünün sızdırılmış görüntüsünde bu tasarım için çok fazla fikir edinmek zor.

İPhone’da, LiDAR Tarayıcı muhtemelen iPad Pro’da gördüklerimize benzer özellikler sunacak. Bu, geliştirilmiş artırılmış gerçeklik özelliklerini içerir.

Bununla birlikte, iPhone 12 Pro’nun LiDAR Tarayıcısının en büyük avantajlarından biri, iPad Pro’nun mevcut kullanılabilirliği göz önüne alındığında geliştiricilerin bundan daha iyi yararlanmaya hazır olmaları olacak.

Kaynak

Bir yanıt yazın