Yerli Otomobilin Üretim Tesisi İçin ÇED Raporu Olumlu

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek olan yerli otomobilin üretim tesisi hakkında olumlu gelişmeler yaşandı. Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika için olumlu rapor geldi. İnşaatın başlayabilmesi için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan olumlu not aldı.

TOGG tarafından yapılan açıklamada olumlu ÇED raporu alındığı belirtildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ayrıca şu sözleri açıklamasında belirtti: “Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu’ kararı verilmiştir.”

Bursa’da kurulacak olan fabrikanın yıllık 175 bin adet üretim kapasitesine sahip olacağı belirtilmektedir. Aynı zamanda bu fabrika ile birlikte müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı bir kampüs de sunulmuş olacak. Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek fabrikanın toplam yatırım maliyeti ise 22 milyar Türk Lirası olacaktır.

Yerli otomobil fabrikası ile birlikte 4 bin kişi doğrudan ve 20 bin kişi ise dolaylı olarak istihdam edilmiş olacak. Fabrika üretime geçtiği zaman ise Avrupa’nın ilk içten yanmalı araçlar üretmeyen elektrikli araç üreticisi konumunda olunacaktır.

Fabrikada ilk üretime geçen araç yüzde 100 elektrikli olan C segmentinde bir SUV olacak. Takip eden yıllarda ise tamamı yüzde 100 elektrikli olan C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV segmentinde modeller fabrikadaki üretim bandında yerini alacak.

“Yerli Otomobilin Üretim Tesisi İçin ÇED Raporu Olumlu” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın