2021 Yeni Kasa Toyota Venza (MK2) Özellikleri ile Tanıtıldı

Japon firma, birbirinden özel araçlarını tanıtmaya devam ediyor. Bu sefer de Coupe SUV modeli 2021 Toyota Venza ile karşımıza çıktı. İkinci nesil Venza ciddi değişimle lanse edildi. Özellikle görünüşü çok cesur duruyor. Tasarım konusunda bir süredir eleştirilen Toyota, son modellerini üretirken eksik tarafında daha özenli davrandığını görüyoruz. Artık Lexus tasarımcılarından mı Toyota tarafına mı kaydırdılar yoksa ekibi mi revize ettiler bilinmez ama son zamanlardaki Toyota modelleri gerçekten şık ve çekici görünüyorlar.

Toyota Venza, 2008 yılında ABD pazarı odaklı üretilen bir araç olarak tanıtılmıştı. AV10 kodu ile kullanıcıya sunulan bu araç Türkiye pazarına oldukça uzak bir araç. Çünkü 2.7 litre ve 3.5 litre V6 motoruyla alınabiliyordu. Fakat ikinci nesil Venza, Rav4 modelinde kullanılan 2.5 litrelik hibrit motorla üretildi.

2021 yeni kasa Toyota Venza, az önce de belirttiğim üzere 2.5 litrelik hibrit motorla sunulacak ve dört tekerden çekiş sistemiyle alınabilecek.

2021 Toyota Venza da yer alan başlıca özellikler arasında;
18 ve 19 inçlik jant seçenekleri,
12 kanallı amfiye sahip 1200 watt’lık 9 hoparlörlü JBL Premium Ses Sistemi,
10 inç renkli Head-Up Display,
12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı,
7 inç çoklu bilgi ekranı,
dijital dikiz aynası,
panoramik cam tavan,
ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar gibi donanımlar bulunuyor.

Güvenlik asistanları arasında ise adaptif hız sabitleyici, otomatik uzun farlar, şerit takip asistanı, trafik işaretlerini tanıma sistemi, yaya ve bisikletli algılama asistanı, arka çapraz trafik uyarı özelliği gibi özellikler yeni kasa Venza‘da sunuluyor.

Yeni Toyota Venza, ABD pazarında satışa sunulacak. Avrupa ve Türkiye pazarı için satışı şimdilik söz konusu değil. Konu hakkında gelişmeler olursa güncelleme yapacağım.

Bir yanıt yazın