Çamaşır Makinesinin Açma Kapama Düğmesi Çalışmıyor Ne Yapmalıyım

Cihazı çalıştırabilmenin en temel parçası olan açma kapama düğmesinin çalışmıyor olması gerçekten ciddi bir sorundur. Çamaşır makinesini kullanamamanıza neden olan bu sorunu süratle çözüme kavuşturmak gerekiyor. Açma kapama düğmesinin bozulması veya tepki vermemesi durumunda cihaz çalıştırılamayacağı için hiçbir şekilde yıkama işlemini yapabilmesi de mümkün olmaz. Çamaşır makinelerinin en sık kullanılan düğmesi olmasından kaynaklı olarak da en fazla arıza/sorun yaşanan parça oluyor. Nitekim AtaşehirBosch Servisi merkezimize gelen çamaşır makinesi arıza bildirimlerinin önemli kısmında açma kapama düğmesi arızası bulunuyor.

Çamaşır Makinesinin Açma Kapama Düğmesi Neden Çalışmaz?

Çamaşır makinenizin normal şekilde elektrik bağlantısını yaptıktan sonra açma kapama düğmesine basıp, açmaya çalıştığınızda hiç tepki vermemesi gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer çamaşır makineniz elektriği alıyor ancak açma kapama düğmesine basmanıza rağmen hiç tepki vermiyor ise bunun pek çok farklı nedeni bulunuyor. Bu nedenlerden birisi de açma kapama düğmesidir. Yani makinenizi çalıştırmak için açma/kapama düğmesine bastığınızda tepki vermemesi, illa ki açma kapama düğmesinin arızalandığı anlamına gelmemektedir. Bu sorunun altında yatan farklı bir arıza da söz konusu olabilir. Bu yüzden uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerekir. Doğru arıza tespiti için Kartal Bosch Servisi merkezimizin uzman teknikerleri, özel ekipmanlarla testler gerçekleştirir.

Çamaşır Makinesi Açma Kapama Düğmesi Değişir Mi?

Çamaşır makinenizde yer alan her bir parçanın orijinal yedeği bulunur. Sultanbeyli Bosch Servisi merkezimizin uzman teknikerleri tarafından bu bileşenler hassas ve doğru şekilde değiştirilerek, kullanımda yaşadığınız sorunlara çözüm oluşturulur. Servisimiz tarafından gerçekleştirilen parça değişim işlemleri yalnızca orijinal Arçelik yedek parça ürünleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Çamaşır makinenizin açma kapama düğmesi arızası söz konusu olduğunda bu düğmede değiştirilebilmektedir.

Çamaşır makinenizin elektrik bağlantısını sorunsuz şekilde yaptığınızda ve tesisatta elektrik olduğundan emin olduğunuzda açma kapama düğmesinin arızalı olduğundan tepki vermemesi durumunda şüphelenebilirsiniz. Uzman teknikerlerimiz tarafından arıza olasılıkları değerlendirildiğinde açma kapama düğmesini arızalı olduğu belirlenir ise özel müdahaleler ile çıkartılarak, yerine yenisi takılır. Hassas müdahaleler ile açma kapama düğmesi yerinden çıkartılır ve 1 yıl garantili olacak şekilde yenisi yerine takılır.

Bir yanıt yazın