Kombi Yaz Modunda Neden Petekleri Isıtır? Yaz Modunda Peteklerin Isınması Sorunu Nasıl Çözülür?

Taşıdıkları teknolojileriyle kombiler, geniş özellikli kullanım sunuyor. Farklı ihtiyaçlara göre en avantajlı ve en verimli kullanım standardının yakalanmasını sağlayan yeni kombi modellerinde farklı özellikler bulunuyor. Kombilerde bulunan özellikler arasında “Yaz Modu” en çok kullanılan özelliklerden birisidir. Bu özellik sayesinde kombi yaz moduna alınarak, yaz aylarında yalnızca sıcak su fonksiyonu için kullanılabiliyor.

Kombinin yaz modu devreye alındığında peteklere sıcak su gönderimi gerçekleştirmez. Böylelikle sadece sıcak su ihtiyacı doğrultusunda kombinin tasarruflu bir şekilde kullanımı gerçekleştirilebilir. Eğer kombi yaz modu devreye alındığında peteklere sıcak su gönderiyor ise teknik bir arıza mevcut anlamına gelir ki en kısa süre içerisinde Maltepe Viessmann Kombi Servisi hizmetlerinden destek almalısınız.

Kombi Yaz Modunda Neden Petekleri Isıtır?

Kombinin yaz modunda kullanımı sırasında petekleri ısıtması normal bir durum değildir. Bu nedenle en hızlı şekilde uzman teknikerler tarafından yaz modunda peteklere neden sıcak su gönderdiğinin kontrol edilmesi gerekir. Kombinizin yaz modundayken peteklere sıcak su göndermesi, petekleri ısıtması sorunu genellikle;

  • Kombinizin elektronik kartının arızalanması,
  • Kombideki ısı algılayıcısının arızalanması,
  • Kombideki konum anahtarının kırılması,

Nedeniyle meydana gelmektedir.

Kurtköy Vaillant Kombi Servisi merkezimizde kominin yaz modunda petekleri ısıtmasına ilişkin sorun bildirimlerinin önemli dilimini konum anahtarı arızası oluşturduğunu gözlemlemekteyiz. Çünkü cihazlardaki konum anahtarı, kombinin mevsimler arasında geçişini sağlama işlevine sahiptir. Anahtarın zarar görmesi durumunda mevsim dönemlerine göre geçişin sağlanmasında aksaklıklara yol açar.

Kombinin Yaz Modunda Petekleri Isıtması Sorunu Nasıl Giderilir?

Kombideki yaz modu özelliğinde peteklerin ısınması sorununun çözümü için bu soruna neden olan olasılıkların gözden geçirilmesi gerekir. Üsküdar Demirdöküm Kombi Servisi merkezimizde uzman teknikerlerimiz tarafından;

  • Kombinizin elektronik kartı kendi kendine devreye girmesi sorunu mevcut ise bilgisayarlı ortamda sorunun kaynağı tespit edilerek, onarılır.
  • Kombinizin ısı algılayıcısı arızalanması söz konusuysa, parça sökülerek yenisiyle değiştirilir.
  • Kombinizin konum anahtarı kırılmış/zarar görmüş ise sökülerek, yenisiyle değiştirilir.

Onarım işlemleri sürecinde cihazınızda herhangi bir parçanın değişimi söz konusu olduğunda yalnızca orijinal kombi yedek parça ürünlerini kullanıyoruz. Böylelikle kısa sürede yeniden aynı veya benzer arızalarla karşı karşıya kalma ihtimalinizi minimalize edebiliyoruz.

Bir yanıt yazın